fbpx

Programul pilot pentru clasa a XII-a de la C.N. Gh. Lazăr, extins la alte 9 școli

Programul pilot pron care Colegiul Național Gheorghe Lazăr a reorganizat, anul trecut, activitatea școlară a elevilor de clasa a XII-a a fost extins la alte 9 școli, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.

Instituția precizează că, în funcție de rezultate, modelul ar putea fi extins la nivel național.

„Una dintre pilotările începute în anul școlar precedent de către Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București va fi extinsă în noul an școlar la 9 unități de învățământ liceal. În acest sens se realizează cadrul propice pentru o evaluare mai pertinentă a impactului asupra rezultatelor școlare a modelului propus, respectiv reorganizarea materiei din trunchiul comun la clasa a XII-a, astfel încât să permită elevilor să se concentreze, în ultimele două perioade de învățare, pe materiile de interes în raport cu examenele de bacalaureat și de admitere la facultate. În funcție de aceste rezultate, este posibilă extinderea modelului la nivel național din anul școlar următor” se arată în comunicatul ministerului.

Potrivit bacplus.ro, Colegiul Național Gheorghe Lazăr a avut, în 2022, o rată de promovare a bacalaureatului de 96%.

Ce a însemnat pilotarea la C.C. Gh. Lazăr

În septembrie 2021, Ionela Neagoe, directoarea instituției de învățământ, a explicat, pentru Educație Privată, ce urma să însemne pilotarea pentru această școală:

”Începând cu acest an școlar, pentru o perioadă de 4 ani, Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București va fi Școală Pilot. Vom avea un nou curriculum și o altă structură a anului școlar pentru clasa a XII-a.

Pentru a realiza proiectul au fost necesare o serie de modificări pentru care am avut nevoie de aprobări din partea Ministerului Educației.

Pe scurt, modificarea structurii anului școlar la noi înseamnă că semestrul I va avea 20 săptămâni iar semestrul II, 14 săptămâni.

Cea mai importantă schimbare este aceea că vom parcurge programele școlare la toate disciplinele pe parcursul semestrului I, media primului semestru devenind medie anuală. Profesorii vor realiza programe simplificate în semestrul I, astfel încât să se parcurgă integral capitolele care să asigure competențele necesare examenului de bacalaureat și nu numai.

În semestrul II elevii vor face doar materiile la care dau examen de bacalaureat obligatoriu și sub formă de module alte materii care sunt de interes pentru ei.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.