fbpx

Elevii din Constanța, dați în judecată de președintele Consiliului Județean

foto: FB/MihaiLupuRO

Elevii din Constanța au fost dați în judecată de președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu, informează Asociația Elevilor într-un comunicat de presă, în care precizează că va sesiza Direcția Națională Anticorupție, Avocatul Poporului și Comisia Europeană.

„Am fost surprinși să observăm că a fost deschis un dosar la Judecătoria Constanța vizând o așa-zisă răspundere contractuală, Consiliul Județean Constanța chemând în judecată Asociația Elevilor din Constanța, organizație formată din elevi ce are ca scop reprezentarea și apărarea drepturilor elevilor. Problema transportului gratuit al elevilor l-a luat din nou pe nepregătite pe președintele CJC, Mihai Lupu, urmând să înceapă un nou an școlar în care elevii nu vor avea cu ce să ajungă la școală pentru că acesta nu a încheiat contractele de serviciu public.

Nici măcar Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cu care Asociația Elevilor din Constanța a purtat lupte crâncene în trecut pentru dreptul la transport redus și la burse, nu a avut tupeul să dea în judecată elevii pentru că aceștia și-au cerut drepturile. Astfel, Mihai Lupu a reușit performanța de a întrece unul dintre infractorii care au distrus Constanța în domeniul nepăsării față de educație și față de elevi.

Un elev ce vine din mediul rural este mult mai predispus să renunțe la educație, iar atunci când doar transportul până la unitatea de învățământ necesită să scoți sute de lei din buzunarul propriu, mulți elevi au de ales între a merge la școală sau a mânca acasă. Ne aflăm la câteva zile distanță de începerea noului an școlar și mii de elevi nu au cu ce să ajungă la școală.

În acest context, solicităm de urgență Consiliului Județean Constanța, lui Mihai Lupu și PNL Constanța următoarele:

  1. Să respecte legea și să acorde de îndată gratuitatea elevilor la transportul județean;
  2. Să retragă orice acțiuni îndreptate împotriva elevilor constănțeni, de orice natură;
  3. Să se prezinte în fața organelor judiciare și să se pună la dispoziția acestora, în vederea tragerii la răspundere penală”, se arată în comunicatul Asociației Elevilor din Constanța.

Reprezentanții elevilor mai precizează că „în ultimul an școlar, Consiliul Județean Constanța, condus de PNL și Mihai Lupu, a lăsat elevii de izbeliște, neasigurând transportul județean gratuit al elevilor, încălcând legea, precum și hotărârile judecătorești. După ce, timp de un an de zile, elevii constănțeni nu au avut cu ce să ajungă la școală, acum, înainte de începerea unui an școlar în care din nou elevii vor fi lăsați de izbeliște, Mihai Lupu și PNL, în loc să se preocupe de rezolvarea problemei, se judecă cu elevii, sperând că vor obține câțiva bănuți și tăcerea noastră”.

Asociația Elevilor din Constanța mai spune că va sesiza „Direcția Națională Anticorupție, Avocatul Poporului, Comisia Europeană, ambasadele statelor UE, precum și alte organisme internaționale cu privire la atitudinea sfidătoare a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și a Partidului Național Liberal care îl susține”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.