fbpx

Profesorii care au picat Titularizarea protestează printr-o petiție online. Plină de greșeli gramaticale și de punctuație

Cadrele didactice care au luat o notă mai mică de 5 la examenul de titularizare sau au părăsit sala de examen au decis să protesteze pe internet împotriva deciziei ministrului Ecaterina Andronescu de a le interzice să predea timp de un an.

Pe cale de consecință, au făcut o petiție online, semnată, până la ora scrierii acestui articol, de 557 de profesori.

Petiția conține, însă, numeroase greșeli de gramatică și de punctuație, inclusiv virgule așezate în mod greșit între subiect și predicat și un acord eronat al substantivului în genitiv cu atributul care îl determină.

O parte dintre comentariile semnatarilor petiției sunt la fel de agramate.

CONTEXT

Cei aproape 8.000 de profesori care au luat mai puţin de 5 la examenul de titularizare ori n-au mai intrat în sală deşi s-au înscris nu au ce să caute la catedră, nici măcar ca suplinitori fără calificare, anunță Știrile ProTv.

Potrivit sursei citate, Ministrul Educaţiei a hotărât că aceştia sunt atât de slab pregătiţi încât, vor sta pe tuşă cel puţin un an sau până când vor dovedi că ştiu materia, că pot să o adapteze pe înţelesul copiilor şi, mai ales, că au vocaţie.

​Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, pentru Știrile ProTv: „N-au fost pregătiţi şi probabil au văzut subiectele şi s-au retras din examen. Vom proceda şi cu domniile lor la fel cu cei care au luat note mai mici de 5. Nu vor intra în învăţământ nici ca suplinitori, nici în plată cu ora. Este primul an când luăm această măsură şi decizia era una firească, mă întreb de ce nu s-a luat mai demult.”

Statisticile de la examenul de titularizare, potrivit Ministerului Educației:

  • Rata notelor peste 7 obţinute de candidaţii care au participat la proba scrisă este de 46,86% (comparativ cu 47,40% în 2018, respectiv 45,73% în 2017).
  • 92 de candidaţi (0,47%) au obţinut nota 10, iar 9.072 de candidaţi (46,39%) au obţinut note între 7 şi 9,99.
  • La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 23.572 de candidaţi.
  • În centrele de evaluare au fost notate 19.556 de lucrări, întrucât: 3.960 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei, 24 de candidaţi au fost eliminaţi şi lucrările a 32 candidaţi au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei.
  • Din promoţia curentă, 46,79% (46,83% în 2018, respectiv 43,07% în 2017) din candidaţi au obţinut note peste 7.
  • Cele mai ridicate procente de note între 7 și 10 – ambele promoții – s-au înregistrat în sectorul 6 al Capitalei (72,3%) și în județul Prahova (58,5%).

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.