fbpx

Profesor din Târgu Secuiesc, cercetat penal după ce ar fi strâns de gât un elev

Photo 236864677 © Cateyeperspective | Dreamstime.com

Un profesor de liceu din Târgul Secuiesc este cercetat pentru purtare abuzivă, după ce un elev de clasa a XII-a a afirmat că ar fi fost strâns de gât de cadrul didactic, pe motiv că ar fi întârziat 20 de minute la orele de curs și nu i-ar fi acordat prioritate la intrarea în școală.

Potrivit Observator News, conflictul ar fi avut loc la intrarea în Liceul Tehnologic Apor Peter din Târgu Secuiesc.

„În urma sesizării, poliţiştii au efectuat verificări, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc”, au precizat reprezentanţii Poliţiei.

Consiliul Judeţean al Elevilor Covasna menţionează, într-un comunicat remis Agerpres, că incidentul s-ar fi petrecut pe 13 decembrie la Liceul Tehnologic „Apor Peter” din Târgu Secuiesc, iar elevul ar fi fost „strâns de gât” de către cadrul didactic.

„Un elev din clasa a XII-a a liceului a întârziat 20 de minute după începerea orelor de curs. Conform acestuia, ajuns la intrarea în instituţia de învăţământ, a fost tras de ghiozdan de un profesor pe care nu îl cunoştea. Cadrul didactic i-a reproşat faptul că a întârziat şi că nu i-a oferit prioritate atunci când au intrat în incinta unităţii şcolare. Elevul, în vârstă de 19 ani, şi-a cerut scuze faţă de acesta. Totuşi, profesorul a început să îl ameninţe, iar, în final, l-a strâns de gât pe colegul nostru.

De faţă la toate aceste evenimente au fost prezenţi alţi trei elevi, care confirmă cele de mai sus. Şocat de ceea ce i s-a întâmplat chiar în incinta şcolii, unde se presupune că elevii ar trebui să fie protejaţi de orice pericol, elevul de clasa XII-a a decis să poarte o discuţie cu directoarea Liceului Tehnologic ‘Apor Peter’.

Conform elevului, deşi directoarea instituţiei de învăţământ s-a arătat iniţial indignată de cele întâmplate, nu a luat măsuri cu privire la acest incident. În schimb, tuturor elevilor le-a fost amintit faptul că nu trebuie să întârzie la orele de curs. Nemulţumit de faptul că nu s-au luat măsuri, elevul agresat a depus o plângere la poliţie, în aceeaşi zi în care a avut loc incidentul”, se arată în comunicat.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.