Juriul internațional al Romanian Healthcare Awards a decis: HOSPICE Casa Speranței este SPITALUL ANULUI în România, informează organizația, într-un comunicat de presă.
Cei 31 de membri ai juriului, din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca au evaluat aplicațiile la această categorie, dar și la celelalte șase categorii ale competiției. Fundația HOSPICE Casa Speranței a fost finalistă la toate cele trei categorii la care a concurat: Echipa medicală a anului, Campania medicală a anului (“Cancerul nu stă la distanță”) și SPITALUL ANULUI. La ceremonia de premiere, au participat reprezentanții finaliștilor, partenerii și susținătorii competiției, membri ai juriului și reprezentanți ai autorităților din sănătate.
Cu cine a concurat HOSPICE pentru titlul de SPITALUL ANULUI
Finaliști la categoria la care Fundația HOSPICE Casa Speranței a obținut trofeul au fost: Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul de Urgență Zalău.
Proiectul pentru care HOSPICE a fost declarat câștigător la această categorie: Un model inovativ de îngrijire a pacienților cu boli incurabile în spitalele HOSPICE din Brașov și București.
Lista finaliștilor și a câștigătorilor poate fi accesată aici: https://spatiulmedical.ro/finalistii-romanian-healthcare-awards-2021/
„Gala Romanian Healthcare Awards a devenit un eveniment de tradiție și de referință, iar felicitările mele merg către toți cei care au depus eforturi în acest sens: organizatori, parteneri. Cu fiecare ediție, munca membrilor juriului devine din ce în ce mai dificilă datorită aplicațiilor înscrise în competiție, pentru că toate acestea reflectă entuziasmul, dedicația, profesionalismul, dar și rigurozitatea de a promova excelența în sănătate. Felicit Fundația HOSPICE Casa Speranței pentru reușită, pentru munca excepțională desfășurată zi de zi, căci titlul de SPITALUL ANULUI vine ca urmare a muncii depuse, a implicării, a asumării responsabilității. A unui efort colectiv și permanent”, declară Diana Păun, consilier de stat la departamentul Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale
“Într-un spațiu medical românesc marcat, din păcate, de lipsuri, de probleme, cu o presiune suplimentară dată de această perioadă pandemică, să funcționezi ca spital fondat din donații, este o mare victorie. Să primești și titlul de SPITALUL ANULUI, atunci când ai competitori de calibru, când juriul este format din specialiști de elită, reprezintă o recunoaștere a eforturilor permanente pe care le facem de 29 de ani. Am vrea ca acest trofeu să lanseze în societate mesajul “se poate”. Se poate să avem servicii medicale de calitate, la standarde internaționale, centrate pe un unic scop: binele pacientului.
Este o recunoaștere care ne onorează, ne confirmă importanța a ceea ce facem și, mai ales, ne responsabilizează și mai mult în a dovedi că prețuim cu adevărat fiecare clipă de viață a pacienților noștri”,
declară Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.
Un an marcat de premiere: telemedicină și acoperire națională
Acest trofeu vine după o perioadă grea, plină de încercări. În situația de criză provocată de COVID, Fundația HOSPICE Casa Speranței a făcut eforturi colosale pentru a-și adapta în scurt timp serviciile pentru pacienți astfel încât aceștia să nu resimtă o diminuare sau chiar stopare a îngrijirii de care au nevoie și care nu poate fi amânată. Astfel, în perioada martie-aprilie 2020 s-a inițiat, pilotat și implementat un serviciu nou, de telemedicină care, în colelație cu celelalte servicii integrate în spitalele HOSPICE București și Brașov, să poată asigura continuitatea îngrijirii în orice moment și pentru orice pacient, de oriunde ar fi provenit.
Serviciile spitalelor HOSPICE au fost oferite în perioada 1.01.2020 – 31.08.2021 pentru pacienți
adulți și copii cu boli cronice progresive în stadii avansate, veniți în cele două centre (Brașov și București) din 36 județe ale țării.
Serviciile au inclus intervenții specializate oferite de echipe interdisciplinare (medici, asistenți medicali, asistenți sociali, psihologi, kinetoterapeuți, consilieri spirituali), în sistem de internare, precum și în cadrul ambulatoriilor, centrelor de zi și prin echipele de îngrijiri la domiciliu integrate spitalelor.
HOSPICE are nevoie de susținere permanentă. Fiecare ajutor mic este mare!
Pentru a putea să ofere aceleași servicii pacienților cu boli incurabile, în mod gratuit, HOSPICE are nevoie de susținerea tuturor. În această perioadă, companiile pot veni în sprijinul pacienților cu boli incurabile prin facilitarea fiscală care le permite să direcționeze până la 20% din impozitul pe profit sau pe venit datorat statului, până pe 31 decembrie. Fondurile strânse astfel asigură continuitate îngrijirii paliative gratuite de care tot mai mulți pacienți din România au nevoie.
Persoanele fizice se pot de asemenea implica prin donații lunare prin SMS la 8864 cu textul TIMP (4 euro) sau direct pe site-ul fundației hospice.ro/doneaza/. Valoarea unui singur SMS asigură, spre exemplu, transportul echipei medicale până la un pacient acasă.
Detaliile campaniei, precum și informații despre activitatea HOSPICE Casa Speranței le regăsiți aici: hospice.ro/20hospice/.