fbpx

Profesoara care a intrat în comă la câteva ore după rapel se simțea rău de două săptămâni, afirmă soțul ei

Adriana Bunea, profesoară în Oradea, a intrat în comă la câteva ore după ce a primit doza de rapel cu vaccinul Moderna și, trei zile mai târziu, pe 11 martie, a decedat. Soțul profesoarei și medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe au oferit detalii importante despre starea de sănătate a acesteia.

„Acum privind retrospectiv pot spune câteva lucruri, pe care mi le-au confirmat cunoștințe care sunt din domeniul medical, și anume se plângea destul de des în ultimele două săptămâni că îi este frig, cu toate că era destul de cald în casă. 

Dând filmul în spate, o cunoștință care este cadru medical mi-a spus că este explicabil fiind faptul că s-ar putea că organismul să fi luptat cu ceva în acel interval de timp.

În ultimele săptămâni, au fost patru săptămâni între primul vaccin și rapel. Au fost nu frisoane ci senzații de frig, nu frisoane.

Nu (n.r. a existat o legătură). Dacă ar fi să spun ceva, rapelul sau vaccinul să fi fost un catalizator pentru ceva pre-existent. Nu știu dacă existau lucruri mărunte și aceasta a fost picătura care a revărsat paharul.

După plecarea de la rapel am convenit că dacă nu se simte bine o să trebuiască totuși să mergem la un spital, în zilele următoare, pentru analize și spunea că urăște, nu dorește să meargă în spital. Și povestea despre tauma pe care a avut-o acum 15 ani când a murit tatăl ei și a trebuit să petreacă mult timp în spital”, a povestit Vasile Bunea, soțul profesoarei, la Antena 3.

„Doamna a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanță, la cinci ore după rapel, după spusele familie. În urmă analizelor făcute de colegii mei, la momentul prezentării, a reieșit acidoză metabolică severă pentru intoxicație cu substanță necunoscută. S-au făcut dialize repetate pentru eliminarea și compensarea acestor probleme. Dar din păcate joi pacienta a decedat.” a declarat, la rândul său Adrian Borcea, șeful UPU Oradea, la Antena 3.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.