fbpx

Profesoară, acuzată că postează comentarii deplasate despre foști elevi: ”Machiajul acela te urâțește mai mult decât ești”

machiajul

Renata Bărbulescu, profesoară în cadrul Liceului Teoretic din Costești, județul Argeș, este acuzată de foști elevi că postează comentarii deplasate pe paginile acestora de Facebook. De exemplu, ea i-ar fi transmis unei foste eleve un comentariu jignitor, la o fotografie: ”Machiajul acela te urâțește mai mult decât ești. Fii mai naturală, te rog!”. Ulterior, mesajul ar fi fost șters, însă el a fost salvat sub formă de screenshot, de participanții la discuție.

Constactată de Educație Privată, Renata Bărbulescu a afirmat că unele dintre comentariile respective îi aparțin. Ea a refuzat, însă, să spună pe care dintre acestea și le asumă și dacă remarca despre machiajul fostei eleve se numără printre ele.

Unui alt fost elev, care s-a mândrit pe pagina de Facebook că a promovat Bacalaureatul după ce a fost exmatriculat, fără meditații și ”cu 0 învățat”, Renata Bărbulescu i-a răspuns:

”,Se poate cu 0 secunde de învățat”…,,Modelul” generațiilor ,,moderne” cu pretenții mari dar cu efort 0. Nu ai precizat că subiectele (în ultimii ani) au fost concepute ca punctajul să fie atins cu minimum de cunoștințe, ca să nu mai vorbim de gradul de dificultate care practic nu există! Nu e cazul să te mândrești cu fapte nonvalorice, chiar dacă ai promovat examenul maturității. NU ești un exemplu ! îmi pare rău să-ți spun (public) oricât te-am susținut personal în toți acești ani. Poate forma depreciativă în care ai spus-o nu este tocmai ok..Ridicolul provine din faptul că poți obține rezultate egale cu ale unui elev conștiincios și, culmea, să nu-ți dai seama de asta..Să consideri că ești la fel de valoros deși nu ai trecut pe la școală, nu ai deschis vreo carte, etc. Dar, NU e vina voastră…sunt multe aspecte sociale și educaționale care contribuie la ,,formarea” acestei societăți.Sunt multe de spus..Mă voi opri însă aici !!!”

Comentariul acesta încă este vizibil pe pagina de socializare a respectivului elev.

 

Situația a fost făcută publică de un alt fost elev al liceului. Acesta a scris:

Pentru a împărtăși cu voi întregul text de mai jos, și pentru a mă asigura că ajunge către persoana căreia îi este destinat, am fost nevoit sa creez un cont nou, deoarece mijloacele de comunicare, mai noi, sunt comentariile aruncate, urmate de faimoasa blocare a profilului, pentru a închide dreptul la replică.
Am să povestesc totul, exact de unde zic eu că a început:
Au venit rezultatele la bacalaureat, unele mai bune decât altele, altele mai rele decât unele. Însă, în acest an, s-a remarcat un elev, Geani Valentin, care, în ciuda așteptărilor tuturor (inclusiv a doamnei Barbulescu Renata, director ca funcție), a demonstrat că are suficiente capabilități mentale încât să promoveze cu brio și fără emoții examenul maturității, ironizând toți părinții prietenilor lui care, până atunci, îl foloseau ca și exemplu negativ. Specific ca elevul în cauză a acordat interes 0 pentru examen, cât și despre școală în general.
Doamna director își ia funcția de justițiar în serios și începe în mod expres sa denigreze public elevul în cauza, mai grav, îngrădind bucuria unui copil care pare că a reușit incredibilul.
În fine, asta nu are importanță, cred că face parte din fișa postului de director.
Am reacționat și eu, ca orice om, la comentariul dumneavoastră cum mi s-a părut firesc (HaHa), urmând a fi asaltat și eu cu un comentariu “trist”.
În cazul meu, a fost necesară o căutare în profilul public a unei postări care conține o abreviere a unui cuvânt obscen. Mai zic faptul că postarea e veche de mai bine de un an? Dar nu mai contează. Doamna director aici de față s-a legat de mine pentru simplul fapt că funcția mea de profesor nu prea da bine cu postarea mea publicată cu o jumătate de an înainte de a avea vreun gând să intru în învățământ. Răspunsul meu de atunci sper ca l-ați primit, iar dacă nu-l știți, uitați-va prin poze, ca vreau sa fiu sigur că știți și părerea unui coleg.
Iar cât despre limbajul folosit de către un cadru didactic, nu cred că sunteți în măsură să mai mă judecați (oricum nu ați fost niciodată), după gafa de astăzi.
Același catalizator fiind postarea lui Geani Valentin cu rezultatul la BAC, v-ați legat și de Elena G. Popa (într-un mod grotesc, altfel nu-l pot numi), prin aceeași tehnică de comm&block, unde, de data asta, ați avut o reacție din partea foștilor elevi mult mai puternică, generând foarte multă indignare.
Iar colac peste pupăză, vă mai gândiți să candidați și la primărie. Deja îmi imaginez lumea venind în audiență care rămâne stupefiată după ce începeți să îi faceți nesimțiți din nu știu ce motive, la fel cum ați făcut la liceu cu Elena G. Popa și cu mama acesteia.
Acesta este comportament de director?
“Trist”!
Atașez toate pozele, poate înțelegeți ceva din asta.
Succes la primărie, nu o să vă votez.

Cu stimă,
Mircea Corbeanu

machiajul