fbpx

Little London International Academy, prima școală care își anunță înscrierea în programul de școli pilot

Little London International Academy este prima școală din România care își anunță intenția de a participa la programul de școli pilot. 

Anunțul a fost făcut de directorul școlii, Marcel Bartic.

”În educație, lucrurile nu se schimbă dacă stăm și așteptăm să se întâmple de la sine.

Trebuie să avem curajul de a susține orice inițiativă care poate schimba ceva în școlile din România. Trebuie să le dăm o șansă. Și nu la toamnă când ne întoarcem din vacanță. Nu la anul când poate o fi mai bine.

Acum.

În numele Liceului Teoretic Little London, al cărui reprezentant sunt, fac publică intenția noastră de a solicita includerea unitații noastre de învățământ în programul privind funcționarea unităților de învățământ preuniversitar cu statut de unități-pilot, experimentale și de aplicație. Așteptăm cu interes publicarea hotărârii de guvern în Monitorul Oficial. Până atunci, noi ne pregătim pentru tot ceea ce înseamnă documentația necesară.

Nu mai e suficient să stăm pe margine.

Dacă vrem ca lucrurile să funcționeze în sistemul nostru de învățământ, atunci trebuie să ieșim din zona noastră de confort și să ne asumăm, cot la cot cu factorii de decizie, orice idee care ar putea aduce școala românească acolo unde ar fi trebuit să fie de mult.

În mileniul III.

M-aș bucura să știu că suntem cât mai multe școli care susțin acest program. Avem nevoie de el și doar de noi depinde să aducă schimbarea la nivelul educației românești.”

Proiectul de hotărâre prinvind înființarea școlilor pilot urma să fie aprobat, joi, în ședința de Guvern.

”Proiectul nu mai este în dezbatere publică. Deja este pe circuitul de avizare. Am luat toate avizele, inclusiv de la Ministerul Justiției. Așteptăm avizul de la CES și sperăm ca în ședința de Guvern de mâine să intre deja propunerea noastră de Hotărâre de Guvern. Ceea ce pot să vă spun: în proiect există deja niște termene foarte clare, avem cereri din partea unităților de învățământ pentru a deveni școli-pilot și școli de aplicație”,a  anunțat ministrul Monica Anisie, la o dezbatere organizată de World Vision Romania.