fbpx

Prof. Corina Buzoianu: Ca profesor, să încerci să nu te detașezi de realitatea copiilor. Învață din când în când cu ei!

Corina Buzoianu este unul dintre cele 11 cadre didactice care, recent, au primit titlul de Profesor MERITO 2024.

Profesoara predă Limba și literatura Română la Colegiul Național „Spiru Haret” din București, coordonează revista școlii și un podcast, cercul de fotografie, pe cel de chitară și pe cel de debate. A absolvit Facultatea de Litere și Arte la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, iar apoi a devenit colegă cu foștii ei profesori de la Liceul Pedagogic din Sibiu. În 2004 s-a mutat în București, în 2017 a început Facultatea de Drept la Universitatea „Titu Maiorescu”, iar în 2020, masteratul în Comunicare și Relații Publice de la S.N.S.P.A. Este metodist și membru în Consiliul Consultativ al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

„Vreau să le creez copiilor niște medii în care să se simtă bine, să le ofer contexte de comunicare non-formale și informale, să-și facă grupulețe. Pentru că dacă te simți bine la școală, începi să tragi pentru școala ta”, spune Corina Buzoianu. Proiectul ei de suflet, de care se ocupă de 12 ani, este revista școlară „Vlăstarul”, fondată în 1923 de Mircea Eliade și de profesorul lui de limba română. Apar două numere pe an, fiecare cu cel puțin 100 de pagini – cu creații ale elevilor precum recenzii de cărți și filme, poezii, jocuri, articole despre proiecte din liceu și poze realizate la cercul de fotografie. 

Orele ei conțin dezbateri, lucrul pe echipe, prezentarea unor conspecte pe care le-au avut de scris acasă. Pot conține, deși rareori, chiar și momente de dictare. La teste, elevii trebuie să se auto-evalueze și să treacă punctajul într-o rubrică specială. Sfatul ei pentru profesori, dar mai ales pentru sine, este să nu se plafoneze: „Ca profesor, trebuie să încerci să nu te detașezi de realitatea copiilor. Învață în rând cu ei, fără cursuri, fă o facultate, astfel încât să fii tot timpul în priză, să-i înțelegi și pe ei dacă ajung într-un punct în care nu mai pot învăța.”

Comunitatea MERITO a depășit anul acesta 100 de profesori premiați. Miercuri, 29 mai 2024, a avut loc Gala MERITO 2024, în cadrul căreia 11 profesori din țară, atât din mediul rural, comunități dezavantajate sau școli de oraș, cu performanțe deosebite, care predau de la nivel preșcolar și până la nivel liceal au fost premiați. Evenimentul a avut loc în cadrul întâlnirii anuale a Romanian Business Leaders (RBL), sub egida căruia se desfășoară Proiectul MERITO. 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.