fbpx

Produse de igienă pentru menstruație, distribuite gratuit în toate școlile din Anglia

Departamentul pentru Educație din Anglia finanțează un program prin care în toate școlile și liceele vor fi distribuite gratuit tampoane, absorbante și alte produse pentru igienă necesare în perioada menstruației, anunță The Guardian.

Potrivit sursei citate, schema de finanțare respectă angajamentul luat de guvern anul trecut de a achita costurile produselor de igienă în toate școlile și liceele, pentru a combate ”sărăcia de la menstruație”. Fenomenul respectiv este una dintre cauzele faptului că fetele din familii lipsite de mijloace financiare lipsesc de la școală.

”Știm că nu este ușor pentru fiecare elevă să aibă acces la produse necesare la menstruația acolo și atunci când au nevoie de ele. Aceasta schemă de finanțare va rezolva aceste probleme astfel încât tinerele să își poată continua zilele de școală în mod obișnuit, fără să fie împiedicate de apariția menstruației”, a declarat Michelle Donellan, Ministrul pentru Copii și Familie din Guvernul englez.

Amika George, fondatoarea organizației Free Periods, care a început campania împotriva ”sărăciei de la menstruație” încă din 2017, a declarat: ”Le cerem tuturor școlilor să aibă conversații deschise cu elevii în legătură cu lucrurile de care au nevoie și să se înscrie pentru această schemă de finanțare. Nicio elevă nu trebuie lăsată deoparte. Produsele gratuite în școli vor asigura accesul la educație la nivelul cel mai bun posibil pentru fete, fără ca perioada menstruală să le mai împiedice.”

Un studiu recent a arătat că 42% dintre tinerele între 14 și 21 de ani au declarat că în timpul menstruației folosesc absorbante improvizate, cum ar fi diferite bucăți de material textil sau chiar șosete sau hârtie.