7 septembrie 1888: a fost folosit primul incubator pentru copii în Statele Unite

La 7 septembrie 1888, la Spitalul de Stat pentru Emigranți de pe Ward’s Island, New York a fost folosit pentru prima oară în Statele Unite ale Americii un incubator pentru copii. Acesta a fost utilizat în salvarea unui copil născut prematur, Edith Eleanor McLean, care la naștere cîntărea doar 1,105 kg. 

asistenta maternala

Inițial, numit “leagăn pentru incubație”, dispozitivul avea o bază de aproximativ 90 centimetri pătrați și era înalt de 121 de cm. Acesta a fost conceput pentru a mări rata de supraviețuire a copiilor născuți prematur.

st louis 1904

La Târgul Mondial din 1904,organizat în campusul Universității Washington din St. Louis, E.M. Bayliss a expus 14 incubatoare metalice cu sticlă cu ventilație constantă și temperatură de 32,2° C/90 ° F. La experiment au participat asistenți maternali cu experiență în creșterea copiilor proveniți din orfelinate sau din famillii cu posibilități financiare reduse. Plata pentru serviciile de asistență maternală din experiment a fost realizată prin vânzarea de bilete la expoziția de incubatoare. 

Nașterea prematură este una dintre principalele cauze ale mortalității infantile. În România, 1 din 10 copii se naște prematur și are nevoie de îngrijire specială încă din prima ora de viață. 

Citește și:

6 septembrie 1978: Este produsă insulină prin inginerie genetică