8 septembrie 1930: Este inventată banda adezivă de tip Scotch

Banda ”Scotch”, acest obiect, care a devenit substantiv comun și de nelipsit din gospodăriile din toată lumea, are o istorie interesantă. Ea a fost inventată de Richard G. Drew,  un angajat al companiei 3M, din St Paul, Minnesota. 3M producea, inițial, bandă adezivă și, în timpul testelor, Drew a observat că la un atelier auto, vopsitorii nu reușeau să realizeze linii despărțitoare curate, atunci când aveau de vopsit în două culori.

După doi ani de cercetare în laboratoarele companiei, Drew a inventat banda de mascat, o hârtie de culoare bej cu spatele adeziv și sensibil la presiune.

Legenda spune că în timp ce testa prima astfel de bandă adezivă, vopsitorul care lucra cu ea, nemulțumit de prima mostră, a exclamat: “Du banda asta înapoi la șefii tăi zgârciți (Scotch) și spune-le să pună mai mult adeziv pe ea!”. Denumirea de “scotch” a fost de atunci folosită pentru întreaga gamă de benzi a Companiei 3M.

Cinci ani mai târziu, Richard G. Drew el a inventat banda de celofan Scotch, prima bandă adezivă transparentă. Imediat ce a fost pusă în vânzare, oamenii au observat că aceasta putea fi utilizată într-o mulțime de feluri, la tot felul de treburi ale casei. Cu atât mai mult cu cât în SUA era în plină desfășurare criza economică, cumpărătorii au descoperit că pot folosi banda pentru a repara o varietate de produse, cum ar fi hârtii rupte, jucării sau chiar bancnote deteriorate

Succesul financiar a stimulat compania să crească investițiile în cercetarea și dezvoltarea produsului.

Citește și

7 septembrie 1888: a fost folosit primul incubator pentru copii în Statele Unite