fbpx

Primarul din Târgu Mureș: Deschiderea școlilor, o greșeală uriașă. Florea ar fi vrut ca școala să înceapă pe 5 octombrie

Primarul din Târgu Mureș Dorin Florea, a postat pe pagina sa de Facebook un punct de vedere în care critică decizia de deschidere a școlilor:

”Îmi pare rău că trebuie să constatăm împreună greșelile care se fac în această perioadă.
O greșeală uriașă a fost începerea școlilor și, deși nimeni nu recunoaște, o altă mare greșeală, la ora actuală, este organizarea alegerilor locale.
Vreau să le transmit, celor care se grăbesc să organizeze alegerile, că nu este nici o rușine în a-ți recunoaște greșelile, iar dacă situația dificilă a unei țări o impune, trebuie să faci exact ceea ce este necesar pentru binele acestei țări și a cetățenilor săi.”

La începutul lunii august, Dorin Florea afirma, pe pagina sa de Facebook, că anul școlar 2020-2021 ar trebui să înceapă pe 5 octombrie. Motivul invocat a fost că. în acest fel, autoritățile locale ar avea timp să facă dezinfectarea unităților de învățământ după alegerile locale, care se vor desfășura pe 27 septembrie.Ce spunea Dorin Florea:

În varianta probabilă că alegerile locale nu vor fi amânate și că acestea vor avea loc la data de 27 septembrie, vin cu următoarea propunere privind începerea noului an școlar. Având în vedere numărul mare de unități școlare existente în Târgu Mureș, la fel și în marile orașe din țară, opinez ca anul școlar să înceapă la data de 5 octombrie, la distanță de o săptămână de la desfășurarea alegerilor. Consider că această măsură ar fi benefică pentru toată lumea în contextul pandemiei actuale, având în vedere și procesul de dezinfectare pe care trebuie să-l facă autoritățile locale în unitățile de învățământ, care vor funcționa ca secții de votare în perioada alegerilor.
Ca să nu mai vorbim despre faptul că alegerile locale și cele generale puteau fi organizate în același timp, pe 27 septembrie, conform procedurilor legale în vigoare, stabilite de comun acord, cu toate partidele politice, astfel încât nicio activitate să nu fie perturbată. Consider aceste măsuri ca fiind extrem de utile, în special față de elevi.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.