fbpx

Dorin Florea, primarul din Târgu Mureș: ”Opinez ca anul școlar să înceapă la 5 octombrie”

foto: msnews.ro

Dorin Florea, primarul orașului Târgu Mureș, afirmă, pe pagina sa de Facebook, că anul școlar 2020-2021 ar trebui să înceapă pe 5 octombrie. Motivul invocat a fost că. în acest fel, autoritățile locale ar avea timp să facă dezinfectarea unităților de învățământ după alegerile locale, care se vor desfășura pe 27 septembrie.

Ce spune Dorin Florea:

În varianta probabilă că alegerile locale nu vor fi amânate și că acestea vor avea loc la data de 27 septembrie, vin cu următoarea propunere privind începerea noului an școlar. Având în vedere numărul mare de unități școlare existente în Târgu Mureș, la fel și în marile orașe din țară, opinez ca anul școlar să înceapă la data de 5 octombrie, la distanță de o săptămână de la desfășurarea alegerilor. Consider că această măsură ar fi benefică pentru toată lumea în contextul pandemiei actuale, având în vedere și procesul de dezinfectare pe care trebuie să-l facă autoritățile locale în unitățile de învățământ, care vor funcționa ca secții de votare în perioada alegerilor.
Ca să nu mai vorbim despre faptul că alegerile locale și cele generale puteau fi organizate în același timp, pe 27 septembrie, conform procedurilor legale în vigoare, stabilite de comun acord, cu toate partidele politice, astfel încât nicio activitate să nu fie perturbată. Consider aceste măsuri ca fiind extrem de utile, în special față de elevi.

Propunerea lui Dorin Florea vine după ce și primarul orașului Constanța, Decebal Făgădău, a cerut ca începerea noului an școlar să fie amânată. Făgădău a declarat, recent, la Digi 24, că școala ar trebui să înceapă pe 1 octombrie, odată cu universitățile. Făgădău a explicat că vorbește ca primar al unui oraș turistic și ar dori ca sezonul estival să fie cât mai lung.

În fiecare an, eu militez pentru începerea anului școlar odată cu cel universitar, pe 1 octombrie. Noi suntem oraș turistic, dorim un sezon estival cât mai lung”, a spus Decebal Făgădău.