fbpx

Primăria Capitalei: ”Fișa de post a unui medic școlar nu este o informație de interes public”

Primăria Generală a Municipiului București afirmă, într-un răspuns adresat publicației Buletin de București, că atribuțiile medicilor care activează în școli nu sunt informații publice.

Fișa de post a unui medic școlar nu se încadrează în categoria informațiilor de interes public, fiind un document personal, care se supune inclusiv dispozițiilor Regulamentului UE nr. 679/2016 al Parlamentului European și al Consiliului, privind protecția persoanelor fizice, în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor). Atribuțiile medicului de medicină școlară sunt prevăzute în Ordinul MS/MECT nr. 1668/5298/2011, pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preșcolarilor și elevilor din unitățile de învățământ de stat și particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenței medicale gratuite și pentru promovarea unui stil de viață sănătos”, se arată în răspunsul transmis redacției Buletin de București de biroul de presă al Primăriei.

Cu alte cuvinte, elemente precum condițiile de lucrucerințele necesare pentru ocuparea postuluiresponsabilitățile medicului, alături de sarcinile specifice și standardele de performanță sunt informații cu caracter personal pe care trebuie să le știe doar angajatul, adică medicul de medicină școlară, și angajatorul, în speță, ASSMB, remarcă ziariștii de la Buletin de București.

Medicii școlari din Capitală sunt angajați ai Direcției de Medicină Școlară care funcționează sub coordonarea Primăriei Generale. Potrivit assmb.ro, Rețeaua de Medicină Școlară din Capitală are 441 de cabinete de medicină școlară generală, 144 de cabinete școlare stomatologice, 9 cabinete medicale universitare și 13 cabinete stomatologice universitare. În aceste cabinete medicale lucrează 137 de medici de medicină generală, 161 de stomatologi și 586 de asistenți medicali.

Citește întregul articol, aici:

În plin sezon gripal, Primăria Generală susține că fișa de post a unui medic școlar nu reprezintă o informație de interes public

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.