fbpx

Preotul acuzat că a bătut un elev pentru că nu și-a făcut cruce, sancționat cu tăierea a 10% din salariu

Preotul din satul Baranca, județul Botoșani, acuzat că a lovit un copil de 11 ani, în timpul orei de Religie, pentru că a refuzat să facă semnul crucii, a fost sancționat cu diminuarea salariului cu 10%, pe o perioadă de trei luni, anunță B1.RO. Potrivit site-ului de știri, preotul nu va mai avea dreptul să predea la școala în care învață băiatul. Acesta, la rândul său, va fi ajutat de un psiholog.

Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a declarat, pentru B1.RO, că preotul a fost sancționat cu diminuarea salariului de bază, cu 10%, pe o perioadă de trei luni. De asemenea, ar putea urma și alte sancțiuni după finalizarea anchetei Inspectoratului Județean de Poliție.

Elevul agresat a intrat într-un program de consiliere psihologică, s-a întors la ore și nu va mai avea contact cu profesorul, pentru că acesta a fost reîncadrat în alte două structuri de învățământ din aceeași comună.

Un elev de 11 ani din Botoșani ar fi fost lovit fără milă de profesorul de religie, relata, în urmă cu câteva săptămâni, postul de televiziune Pro Tv. Potrivit presei, copilul ar fi suferit și o comoție cerebrală, din cauza loviturilor.

Pentru că băiatul nu a vrut să-şi facă semnul crucii, preotul l-ar fi luat de urechi şi l-ar fi dat cu capul de perete. Copilul a ajuns sângerând la spital, unde a fost internat.