Părinte al unui elev de la C.N. Gheorghe Lazăr: ”I-a dat bodyguardul afară!”. Cum răspunde liceul

Mai mulți părinți ai copiilor care învață la Colegiul Național Gheorghe Lazăr s-au plâns de felul în care a fost comunicată evacuarea școlii, după ce o elevă a murit din cauza meningitei. Mama unui elev al școlii a povestit, pentru Educație Privată, că părinții nu au fost înștiințați de conducerea școlii despre situația medicală deosebită și despre motivul evacuării:

”Copiii din clasa a opta au fost lăsați să plece cu o oră mai devreme (la cererea lor). La 12.45 am primit mesaj că școala va fi închisă vineri, sâmbătă, duminică și luni că se face dezinfecție. La ora 14.10 am fost în școală – era plină cu copii, iar un copil de clasa a noua mi-a spus că i-a dat bodyguardul afară. La plecare din școală, aflu din presă și de la un alt părinte ce s-a întâmplat. L- am sunat pe fi-meu și mi-a spus că știe ce s-a întâmplat pentru că au fost anunțați de dirigintă.

Nu am fost informați sub nicio formă de conducere, nici noi nici părinții copiilor care au fost <dați afară> de bodyguard.”

Educație Privată a luat legătura cu reprezentanții Colegiului Gheorghe Lazăr, pe care i-am rugat să explice felul în care a fost comunicată situația către părinții elevilor.

Acesta este răspunsul primit din partea liceului:

”În Colegiul Naţional ,,Gheorghe Lazăr”  a fost  semnalată existenţa  unui caz de meningită meningococică fulminantă, astăzi, 18.04.2019, de dimineaţă,  de către DSPMB.

Împreună cu reprezentanţii DSPMB am aplicat imediat procedura specifică  în astfel de cazuri:

–          Identificarea contacţilor direcţi şi luarea lor în evidenţă de către DSPMB

–          A venit o echipa de medici care a luat probe (exsudat) de la colegii de clasă ai fetei şi de la profesorii care au predat la clasă.

–          Toţi contacţii direcţi au primit antibiotic în  doză unică pentru profilaxie

–          Mâine se va igieniza în şcoală de către DSPMB

Suntem alături de familie în ceea ce priveşte pierderea prematură a copilului. Ţinem legătura permanent cu DSPMB care a dat dovadă de un adevărat profesionalism şi care ne-a  asigurat că monitorizează situaţia şi că elevii, profesorii şi personalul administrative sunt în siguranţă.”

Colegiul Național Gheorghe Lazăr a fost evacuat, după ce o elevă a decedat din cauza meningitei meningococice fulminante, ne-au declarat surse din școală. Potrivit acestora, elevii au fost trimiși azi acasă mai devreme, iar unitatea școlară se pregătește de dezinfecție.

Potrivit stirileprotv.ro, care citează surse medicale, eleva a ajuns la Spitalul Universitar, la ora 04:00, azi dimineaţă. Starea tinerei s-a degradat rapid. Medicii au intubat-o și ventilat-o.