fbpx

Premierul Cîțu: Am deschis școlile și nu de acolo a crescut numărul de infectări

Premierul Florin Cîţu a declarat, la B1 Tv, în această seară, că sursa creşterii numărului de infectări nu este deschiderea şcolilor. Premierul Cîțu

”Am deschis școlile și nu de acolo a crescut numărul de infectări. Nu există focare în școlile din România”, a spus Cîțu.

El a adăugat: ” Suntem încă în pandemie și n-o să fie nimic ca înainte, nu e o lume perfectă. Și Ministerul Educației și cel al Sănătății fac compromisuri”

 

Alte declarații făcute de premierul Cîțu la B1 Tv:

  • Dacă ne uităm la ce se întâmplă în restul Europei, vedem că noi avem printre cele mai relaxate restricții.
  • După ce am văzut efectele lockdown-ului anul trecut am realizat că nu mai putem face asta. Trebuie să menținem economia deschisă. 
  • Cred că România a fost singura țară fără lockdown după perioada inițială.
  • România a avut un sezon de iarnă în care oamenii au mers la schi. Foarte puține țări și-au permis acest lucru.
  • De ce mall-urile nu sunt închise în weekend: Ne-am uitat pe date și în mall-uri, zonele în care se puteau infecta oamenii sunt cele de restaurante, în rest nu aveam incidența așa mare. Sunt specialiști cei care propun, fiecare vine cu scenarii, date, studii, le luăm în calcul. Eu mă bazez pe oamenii din jur, că eu nu sunt specialist. Dar obiectivul meu e să avem o economie funcțională și oameni sănătoși.
  • Despre pașaportul de vaccinare: Până nu dăm șansa tururor românilor să se vaccineze nu putem introduce acest document. Asta ar crea o discriminare. Unii pot spune că nu s-au putut vaccina, că nu au fost vaccinuri. Deci până nu luăm toate persoanele să se vaccineze, cred că asta e o discuție care nu are sens în acest moment.
  • Avem o campanie de vaccinare mai rapidă decât am anticipat și rebuie să păstrăm acest ritm. De aceea în martie vin 170.000 de doze. Știu că oamenii vor să se vaccineze. Chiar trebuie să accelerăm ritmul.

În acest moment, există peste 2000 de cazuri active la elevi în peste 1850 în rândul profesorilor, arată o statistică a Ministerului Educației.  Creșterea este accelerată față de situația de săptămâna trecută.

I. Situație epidemiologică la nivelul unităților de învățământ preuniversitar – 10 martie 2021
Astăzi, 10 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar situația epidemiologică este următoarea:
– Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 2038
– Număr personal confirmat Covid-19: 1852
– Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 1899

II. În perioada 1-10 martie, la nivel național, numărul total de cazuri confirmate/numărul claselor cu prezență fizică suspendată, a fost:
– Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 376
– Număr personal confirmat Covid-19: 545
– Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 209

1 comment

  1. c.n. spune:

    Sa nu traim in bula noastra Domnu!!! Intr-o singura clasa , 5 confirmati din 30, nu e focar ???

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.