fbpx

Poliția din Anglia și Țara Galilor va înregistra misoginia drept infracțiune generată de ură

Poliția din Anglia și Țara Galilor va începe să înregistreze misoginia ca o infracțiune generată de ură, anunță postul de televiziune CNN.

Această clasificare va demara pe o bază experimentală din această toamnă, a spus un reprezentant guvernamental, întrucât Marea Britanie se confruntă cu o creștere a violenței împotriva femeilor.

Susan Williams, reprezentanță a Partidului Conservator în Camera Lorzilor și ministru junior în Home Office, a declarat miercuri în Parlament că, pe bază experimentală, guvernul „va cere forțelor de poliție să identifice și să înregistreze orice infracțiuni de violență împotriva persoanei, inclusiv urmărirea și hărțuire, precum și infracțiuni sexuale în cazul în care victima percepe că acțiunea a fost motivată de ostilitate determinată de sexul său. „
Măsura nu va necesita o schimbare a legii, deoarece este deja posibilă clasificarea acestor fapte drept infracțiuni generate de ură. Williams a declarat că motivul pentru care mișcarea este experimentală este opinia Comisiei de Drept din Marea Britanie, potrivit căreia această desemnare nu va garanta o eficiență mai mare în aducerea infractorilor în fața justiției.
Numeroase grupuri de campanie proeminente din Marea Britanie au cerut, de ceva timp, ca misoginia să fie desemnată drept infracțiune generată de ură. Cu toate acestea, uciderea lui Sarah Everard a forțat o conversație națională despre violența, hărțuirea și intimidarea cu care se confruntă femeile.

Everard, în vârstă de 33 de ani, a dispărut pe 3 martie după ce a părăsit casa unui prieten din Sudul Londrei. Rămășițele ei au fost găsite aproape două săptămâni mai târziu în Kent, sudul Angliei.
Bărbatul acuzat de răpirea și uciderea ei era un ofițer de poliție în serviciu în momentul dispariției lui Everard.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.