fbpx

Şcolile din Anglia se pregătesc de marea redeschidere. Specialiștii sunt prudenți

Şcolile din Anglia vor începe să îşi redeschidă porţile, luni, pentru cea mai mare parte a elevilor care, încă de la începutul lunii ianuarie, au avut parte doar de educaţie la distanţă. 

O analiză realizată de The Guardian arată că principalele instrumente folosite de autorități pentru a ține sub control pandemia vor fi ventilația și testarea.

O diferență cheie în comparație cu trimestrul din toamnă este că familiile cu copii la școală sau la facultate vor putea să se testeze pentru coronavirus de două ori pe săptămână, indiferent dacă cineva are simptome.

Irene Petersen, profesor de epidemiologie la University College London, a declarat pentru The Guardian: „Cred că este timpul să readucem copiii la școală, dar sunt îngrijorată de redeschiderea în sistem big bang. Aș fi preferat să-i văd începând cu școlarii din ciclul primar și adoptând o abordare mai prudentă.

„Avem acum de-a face cu un virus diferit de cel cu care am avut de-a face în toamnă. Varianta B117 este mult mai infecțioasă – și potențial mult mai infecțioasă în rândul tinerilor – ceea ce cred că am văzut înainte de Crăciun, când a existat o creștere a infecțiilor în rândul copiilor de liceu”, a adăugat Petersen.

Grupul Științific Consultativ pentru Situații de Urgență (SAGE) a avertizat, de asemenea, că decizia de a redeschide școlile din Anglia ar putea însemna creșterea indicelui R (al ratei de infectare) cu până la 50%.

Julian Tang, consultant virolog la Leicester Royal Infirmary și profesor asociat onorific la Universitatea din Leicester a spus: „Nu spun că întreaga țară va exploda într-un al patrulea val, dar depinde ce fac oamenii la nivel local.

„Unele școli aleg să fie mai prudente decât altele. Dacă impuneți restricții precum un grad de ocupare redus în clase, deschiderea ferestrelor, purtarea măștii de către unii dintre elevii mai mici, precum și masca obligatorie pentru copiii din școlile secundare, atunci școlile vor putea reduce transmisia. Dar prezic focare locale, în special în acele zone în care școlile insistă pe mai puține măsuri de precauție. ”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.