fbpx

Elevii se vor antrena cu puști de asalt și grenade, în Rusia

Foto: Getty Images

Ministerul Educației din Rusia a furnizat informații noi despre planurile sale de a include antrenament militar de bază pentru elevii din școala secundară, transmite duminică Ministerul britanic al Apărării, potrivit Digi24.ro.

În cadrul raportului său zilnic, Ministerul spune că modulul „va include antrenamente cu puști de asalt seria AK și grenade, exerciții militare și saluturi”.

Instituția britanică a adăugat că inițațivele, care intră în vigoare începând cu luna septembrie, probabil sunt o deliberată „evocare a Uniunii Sovietice”, antrenamente similare având loc în școli până în 1993.

Lecții de patriotism introduse la începutul anului școlar în curricula din Rusia îi învață pe elevi, chiar de la vârsta de 6 ani, despre „valorile societății ruse”. Acestea includ „nevoia” ca elevii de până la opt ani să înțeleagă că a-ți iubi țara înseamnă o disponibilitate de a „lua arma în mână pentru apărarea ei” în vremuri periculoase.

Oficialii de la Moscova sugerau în aprilie 2022 ca școlile să aibă ceremonii de arborare a drapelului și de cântare a imnului național în fiecare dimineață începând cu noul an școlar.

The Guardian: Rusia rescrie programa şcolară. Propaganda pro-război va fi predată în școli

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.