fbpx

Premierul Ludovic Orban: Guvernul va cumpăra tablete pentru copiii defavorizați. Anisie: Vor primi și acces la internet, pentru doi ani

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seară, în ședința de Guvern, că va utiliza Fondul de rezervă pentru achiziţia de tablete destinate elevilor care nu au acces la cursurile online, anunță G4Media.ro.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, la rândul său, la Realitatea Tv, că a redactat o propunere de hotărâre de guvern, pentru achiziția de echipamente digitale destinate copiilor care au nevoie de ele. Potrivit lui Anisie, tablertele vor avea asigurată conectarea la internet timp de doi ani.

„În urma analizelor pe care le-am făcut la ultimele întâlniri cu domnul preşedinte Iohannis, am luat câteva decizii pe care trebuie să vi le comunic şi care trebuie puse în practică. Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susţinerea achiziţiei de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza faptului că nu deţin calculatoare sau tablete. De asemenea, tot din Fondul de rezervă al Guvernului, am luat decizia de a susţine cheltuielile necesare pentru distribuirea de măşti pentru persoanele care sunt vulnerabile, se află sub incidenţa prevederilor Legii privind enitul minim garantat”, a informat premierul Ludovic Orban, la începutul şedinţei Guvernului, relatează Agerpres.

 

CONTEXT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, recent, la Digi 24, că, din datele ministerului, aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tot ce înseamnă tehnologie necesară cursurilor online.

”Săptămâna care vine ministerul va veni cu un plan de măsuri prentru elevii din mediile dezavantajate. Ne vom concentra și supra pregătirii profesorilor.  Chiar ministrul sănătății spunea astăzi că ar putea să fie un al doilea val al pandemiei și trebuie să fim pregătiți”, a mai spus ministrul Educației. 

”Îi asigur pe toți elevii că ei sunt în centrul atenției mele”, a mai spus Anisie.

În România, la începutul anului școlar 2019-2020 erau înscriși în sistemul școlar preuniversitar aproximativ 2,8 milioane de elevi.