fbpx

Colegiul Național Gheorghe Lazăr a fost evacuat, după ce o elevă bolnavă de meningită a murit

Colegiul Național Gheorghe Lazăr a fost evacuat, după ce o elevă a decedat din cauza meningitei meningococice fulminante, ne-au declarat surse din școală. Potrivit acestora, elevii au fost trimiși azi acasă mai devreme, iar unitatea școlară se pregătește de dezinfecție.

Potrivit stirileprotv.ro, care citează surse medicale, eleva a ajuns la Spitalul Universitar, la ora 04:00, azi dimineaţă. Starea tinerei s-a degradat rapid. Medicii au intubat-o și ventilat-o.

La ora 7 dimineaţă a fost transferată la Matei Balș, după confirmarea diagnosticului

La Spitalul Universitar tot personalul care a intrat în contact cu ea, a luat tratament profilactic.

Medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s- au deplasat la liceu şi au început ancheta.

Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s- a administrat tratament profilactic şi s-au luat exudate faringiene.

Școala va rămâne închisă și în cursul zilei de mâine.

Eleva respectivă a decedat astăzi, la Institutul de Boli Infecțioase Dr. Matei Balș.

Vom reveni.

Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării, cunoscute sub denumirea colectivă de meninge. Inflamația poate fi provocată de infecția cu virusuri, bacterii sau alte microorganisme, sau, în cazuri mai rare, de anumite medicamente. Meningita poate fi letală din cauza proximității inflamației față de creier și măduva spinării; prin urmare, afecțiunea este clasificată drept urgență medicală.

Cele mai frecvente simptome de meningită includ: durere de cap și redoare (înțepenirea cefei) asociate cu febră, confuzie sau nivel scăzut de conștiență, vărsături și intoleranță la lumină (fotofobie) sau zgomot (fonofobie).

Prezența unei erupții cutanate poate indica o anumită cauză a meningitei; de exemplu, meningita cauzată de meningococ poate fi însoțită de o erupție cutanată caracteristică. (Sursa: wikipedia).