fbpx

OMS: În România, educația formală nu este corelată cu obezitatea. 30% din copiii români din grupa 7-9 ani sunt supraponderali

Photo 4925510 © Igor Stepovik | Dreamstime.com

Aproximativ 30% dintre copiii români în vârstă de 7-9 ani sunt supraponderali, în timp ce între 15 și 20% dintre ei sunt obezi, arată un raport OMS, citat de Radio Europa Liberă.

Prin comparație, sub 20% dintre copiii danezi sunt supraponderali, în timp ce aproximativ 5% din ei sunt obezi la aceeași vârstă.

Datele precizează că, de fapt, lipsa de educație nu poate fi identificată drept principala cauză a obezității în România, deoarece proporția persoanelor absolvente de universitate și care suferă de obezitate este aceeași cu a persoanelor fără studii superioare.

În alte state (precum Georgia), persoanele mai educate sunt, suprinzător, mai predispose către obezitate. Acest lucru se poate datora inclusiv accesului la resurse și hrană determinat de discrepanța sărac-bogat.

În alte state, în special cele dezvoltate din Europa, persoanele cu un nivel mediu sau scăzut de educație sunt mai predispuse la a deveni obeze.

Într-un clasament al statelor din estul și sud-estul Europei, România se situează la mijlocul tabelului – între Belarus și Polonia – când vine vorba de supraponderabilitate în rândul copiilor cu vârsta de sub 5 ani – aproximativ 7%. Cea mai ridicată rată a supraponderabilității la copiii din această categorie de vârstă se găsește în Ucraina – în jur de 17%.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photo-boy-measures-weight-floor-scales-image4925510

Cea mai ridicată rată a supraponderabilității la copiii din această categorie de vârstă se găsește în Ucraina – în jur de 17%.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.