fbpx

OFICIAL Concursurile pentru funcțiile de directori de școli încep pe 14 septembrie

Concursurile pentru funcțiile de directori de școli vor începe pe data de 14 septembrie, a anunțat, azi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Guvernul a adoptat în ședința de astăzi o ordonanță de urgență care legiferează modul în care se vor desfășura concursurile

Pe 3 septembrie, Ministerul Educației a inițiat un proiect de ordonanță de urgență, astfel încât concursurile de directori în școli să poată fi organizate în perioada stării de alertă.

Ce prevede proiectul obținut de Educație Privată:

Pe durata stării de alertă, în instituţiile şi autorităţile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcţiilor vacante şi temporar vacante, cu excepţia celor prevăzute la alin. (1) şi (2), la art. 11 şi 12, precum şi a posturilor de didactice, didactic auxiliare, nedidactice și de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar, a posturilor de conducere, de îndrumare și control din inspectoratele școlare, precum şi a posturilor şi funcţiilor vacante din instituţiile de învăţământ superior, institutele de cercetare, Agenția Română de Asigurare a Calității (ARACIS), Academia Română, academiile de ramură și funcțiile din cadrul Direcției Generale România Educată din cadrul Ministerului Educației.”

Proiectul de Ordonanță de Urgență cuprinde și alte măsuri referitoare la continuare activităților didactice în ciclul preuniversitar și în cel universitar, în actuala situație epidemiologică.

În acest moment, proiectul a intrat pe circuitul de avizare și urmează să fie pus pe ordinea de zi a ședinței de guvern, cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare.

Puteți citi integral proiectul, aici:

proiect oug măsuri educatie stare de alerta 2021 2022

”Educaţia constituie prioritate naţională a Guvernului şi în considerarea necesităţii instituirii, inclusiv la nivel legislativ, în contextul existenţei unei situaţii excepţionale care împiedică interacţiunea faţă în faţă, a unor mecanisme care să asigure, în mod adecvat şi cu prioritate, exercitarea dreptului fundamental la învăţătură şi având în vedere obligaţia constituţională în sarcina autorităţilor statului de a lua măsuri pentru asigurarea acestui drept”, explică inițiatorul, în expunerea de motive.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *