fbpx

SUA: 252.000 de cazuri Covid la copii, într-o singură săptămână. Numere record de la începutul pandemiei

Photo 222801412 © Kiriill Ryzhov | Dreamstime.com

Așa cum se temeau medicii, tot mai mulți copii din SUA sunt loviți puternic de Covid-19 pe măsură ce varianta Delta pătrunde în toată țara, relatează CNN.

„Ceea ce vedem acum este extrem de îngrijorător”, a declarat dr. Edith Bracho-Sanchez, profesor asociat de pediatrie la Columbia University Medical Center Irving.
„Acest virus țintește într-adevăr persoanele care nu sunt vaccinate. Și printre acești oameni se află copii care nu se califică pentru vaccin și copii și adolescenți care se califică, dar aleg să nu-l facă.”

Cele mai recente statistici ale autorităților din SUA:
– Un record de 2.396 de copii au fost spitalizați cu Covid-19 începând de marți, potrivit datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA.
– O medie de 369 de pacienți pediatrici Covid-19 au fost internați în spitale în fiecare zi în săptămâna care se încheie pe 6 septembrie, potrivit datelor de la Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
– Peste 55.000 de copii au fost spitalizați cu Covid-19 din august 2020, potrivit datelor CDC. Mulți dintre ei nu aveau probleme medicale preexistente cunoscute.
– În timp ce decesele la copii din cauza Covid-19 sunt încă rare, acest număr crește. Până acum, cel puțin 520 de copii au murit, potrivit datelor CDC.
Medicii citați de CNN spun că este esențial să protejăm copiii împotriva variantei Delta – nu doar de dragul sănătății lor, ci și pentru a păstra învățarea în format fizic și pentru a preveni variantele mai agresive.
Față de ultimul an școlar, varianta Alpha a virusului a fost înlocuită cu o variantă și mai contagioasă – Delta – ca tulpină dominantă a coronavirusului în SUA.
Acum, „cazurile confirmate la copii au crescut exponențial, cu peste 750.000 de cazuri adăugate în perioada 5 august – 2 septembrie”, a spus Academia Americană de Pediatrie.
„S-au adăugat aproximativ 252.000 de cazuri în săptămâna trecută, cel mai mare număr de cazuri de copii într-o săptămână de când a început pandemia”, precizează instituția.
Copiii reprezintă acum mai mult de 26% din noile cazuri Covid-19, a spus AAP.
Și mai multe cazuri pediatrice au condus la creșterea numărului de copii spitalizați cu Covid-19, a spus dr. Jon McCullers, medic pediatru-șef la Spitalul de copii Le Bonheur din Memphis.
„Am văzut o creștere semnificativă a cazurilor aproximativ în ultimele patru săptămâni, aproximativ corespunzătoare momentului în care a intrat școala”, a spus McCullers miercuri.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/young-mother-sitting-next-to-her-sick-little-son-lying-bed-night-concept-children-illness-disease-parent-care-image222801412

1 comment

  1. Eduard spune:

    Parca vad un comunicat al domnului Câmpeanu : Este valabil in SUA.Copii români sunt mai rezistenți fizic ( ca de aceea vor părinții lor învățământ fizic ) și psihic că nu sunt afectați emoțional de învățământul on line ! Școlile vor rămâne deschise până când nu va mai avea cine sa vina la școală deoarece s- au îmbolnăvit toți copii !

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *