fbpx

În ultimele 10 zile, s-au vaccinat 9000 de elevi. Pe toată perioada verii, 8000 de profesori imunizați

Ministrul Educației a declarat, astăzi, că în ultimele zece zile s-au vaccinat mai mulți elevi decât cadre didactice pe parcursul lunilor iunie, iulie și august.

Pe perioada verii s-au vaccinat puțin peste opt mii de cadre didactice, iar în ultimele zece zile s-au vaccinat nouă mii de elevi.

“Avem peste 193 de mii de persoane vaccinate, angajați în sistemul de învățământ. Progresul înregistrat de la ultima raportare, când erau 185 de mii de cadre didactice vaccinate, este foarte mic. Puțin peste opt mii de cadre didactice s-au vaccinat pe toată perioada de vară, în timp ce în ultimele zece zile s-au vaccinat nouă mii de elevi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că procentul angajaților din sistemul de învățământ este de 61%, “dublu față de media națională”.

193.430 angajați din sistemul național de învățământ s-au vaccinat, a anunţat Ministerul Educației, joi, într-un comunicat de presă.
Instituția a făcut publice rezultatele raportărilor privind vaccinarea personalului din sistemul de învățământ preuniversitar (de stat) și din sistemul de învățământ superior (de stat și privat).
Din totalul de 317.531 angajați ai sistemului național de învățământ s-au vaccinat
193.430 de persoane, reprezentând o rată generală de vaccinare de 61%.
Față de ultima raportare se înregistrează un plus de 8257 de persoane vaccinate în
sistemul național de învățământ.

Rata de vaccinare a ajuns la 31% la nivel național, a spus, în urmă cu trei zile coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Calculul a fost făcut la populația eligibilă, în vârstă de peste 12 ani. Cei mai mulți oameni s-au vaccinat în București, unde rata de imunizare se apropie de 50%, dar sunt și două județe unde procentajul este sub 20%, precizează Digi 24.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *