Consiliul General respinge proiectul ”car-sharing”. Oana Despa, jurnalistă și părinte: ”Nu vreau niciun VOUCHER”!

Consiliul General a respins proiectul prin care primarul Gabriela Firea dorea să deconteze combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copii la școală. Potrivit Hotnews,  PNL, PMP și USR au votat împotrivă. Proiectul nu a trecut deoarece a lipsit un consilier de la PSD-ALDE și astfel nu au mai avut majoritate.

Oana Despa, jurnalistă și mamă, a reacționat, pe pagina sa de Facebook, față de ideea ca municipalitatea să plătească din bani publici această inițiativă.

”Eu sunt unul dintre părinții care își aduc copiii la școala din Ilfov în București. Și fac și car-sharing. Adică ducem la școală, în fiecare dimineață, o mămică cu fetița. Asta ne face ca, uneori, să întârziem la școala noastră. Trafic, ce vrei! Dar nu o pot lăsa în stația de microbuz să meargă cu o mizerie de mașină ce leagă țara noastră de marele oraș.

Eu sunt unul dintre părinții care fac car-sharing și își cară copiii în București, dar nu vreau niciun <VAUCER>.
Aș vrea transport în comun civilizat, în toată zona metropolitană București-Ilfov. Ca să stau și să nu fac nimic. Să citesc o carte și să admir natura. Și să inhalez mai puține noxe. Eu și copiii mei”, a scris Oana Despa.