fbpx

O școală din Sibiu se pregătește pentru cursuri în aer liber, din toamnă

Școala Gimnazială ”I.L. Caragiale” din Sibiu se pregătește să înceapă anul școlar cu ore de curs ținute în aer liber. Școala a achiziționat, deja, paleți, care au fost vopsiți în culori vesele și transformați în mobilier școlar.

”Noul spațiu cuprinde bănci realizate din paleți, saltele, o tablă, imagini cu schițe ale comunității locale, pavilioane portabile impermeabile. Este a 3 și ultima clasa amenajată în parcul școlar. Următoarea activitate: căsuțele de lectură!”, anunță școala, pe pagina sa de Facebook.

Educație Privată i-a contactat pe reprezentanții școlii, pentru a afla care este configurația pe care o pregătesc pentru începerea anului școlar, dar și cum vor face față zilelor cu vreme neprietenoasă.

”Clasele outdoors pe care le-am amenajat sunt pentru toamnă. Activitățile de vară au fost limitate. Recomandarea noastră pentru colegi este să folosească atât aceste spații, cât și parcul public din apropiere (30 m) pentru toate activitățile școlii”, ne-au explicat reprezentanții școlii.

Întrebați dacă, în zilele ploioase sau friguroase, vor apela la cursuri online sau vor folosi sălile clasice de clasă, aceștia au răspuns: ”Depinde de recomandările MEC. Am pregătit platforma G Suite for Education ( licență gratuită) și încercăm să ne extindem și în alte spații (dacă ne poate ajută Primăria). În ultima săptămână din luna august am convocat CA și Comisia de Curriculum. Atunci decidem.”

Expertul în educație Anca Tîrcă a prezentat, pe blogul său, o soluție pentru începerea noului an școlar, în actualul context epidemiologic: clase în aer liber. Ea prezintă și mai multe fotografii cu idei de amenajare a unor astfel de clase.

”Am mai zis să vă faceți clase în aer liber, mai ales dacă aveți curți mari sau grădini întinse pe lângă școală. Nu necesită cine știe ce cheltuieli (se pot folosi paleți, trunchiuri tăiate de copaci, bucăți mari de piatră, paie etc.), iar avantajele sunt destule. Nu doar acum cu pandemia, când statul afară e o soluție bună, ci, în general, orele afară sunt speciale, căci fresh air, fresh focus. Iată câteva idei de luat în seamă de către directorii și profesorii care își pregătesc școlile pentru noul an școlar”, scrie Anca Tîrcă.

Citește continuarea articolului, aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.