fbpx

O fostă inspectoare din ISJ Constanța a recunoscut că a primit mită brânză, pește și 200 de euro

Photo 33238362 / Carp Fish © Grafvision | Dreamstime.com

Iulia-Cristina Cabrancea,, fosta inspectoare din ISJ Constanța  condamnată deja la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a afirmat, într-un acord de recunoaștere a vinovăției, că a primit mită 15 kg de brânză, 12 kg de pește și 200 de euro, relatează jurnaliștii de la Dobrogea Live.

De data aceasta, procurorii au acuzat-o de trafic de influență, iar în acord părțile stipulau o pedeapsă de un an de închisoare sub supraveghere, potrivit sursei citate.

Conform acordului, un martor denunțător (care este învățător) a declarat că în data de 02.09.2021 a contactat-o pe inculpata Cabrancea, solicitându-i acesteia sprijin în obținerea unei note avantajoase pentru soția denunțătorului, care urma să susțină concursul județean pentru ocuparea locurilor în învățământ, cei doi stabilind să se întâlnească a doua zi, la sediul IȘJ Constanța.

În data de 03.09.2021 denunțătorul s-a prezentat la sediul IȘJ Constanța, unde a purtat o discuție cu inculpata, cu privire la ajutorul soției, a obținut asigurării din partea inculpatei și apoi a primit cheia de la autoturismul personal al acesteia, unde i-a transportat o pungă de cadouri ce conținea un pachet de cafea, o cutie de bomboane, suma de 200 de euro, o cutie cu brânză de aproximativ 15 kilograme și și un pește crap de aproximativ 12 kilograme.

În fața procuroilor DNA, inspectoarea Cabrancea și-a amintit că acestea se întâmplau într-o vineri, că s-a dus la mașină și a deschis portbagajul, acolo văzând că e un pește, niște brânză, nu știe ce cantitate și o punguță cu un pachet de cafea, o cutie de bomboane și suma de 200 de euro, fără a reține în ce cupiură. Inculpata a dat peștele prietenei sale A.M. și brânza a dat-o la diferite cunoștințe în zona în care locuiește.

Citește articolul integral pe Dobrogea Live.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/stock-photography-common-carp-fish-old-wooden-background-image33238362

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.