fbpx

Rafila: Nu cred să fie o problemă ca școlile să fie redeschise

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, azi, că din punctul său de vedere nu este plauzibil ca redeschiderea școlilor să fie o problemă, pe fondul creșterii de acum a cazurilor Covid.

”Eu nu vreau să fac speculații. Nu cred că la data începerii școlilor sistemul sanitar va fi în pericol. Nu cred să fie o problemă ca școlile să fie redeschise, cu atât mai mult cu cât cadrele didactice, cel de la nivel de inspectorate știu deja ce trebuie făcut ca să limitezi închiderea școlilor”, a spus Rafila, într-o conferință de presă.

”Și în cursul valului al cincilea principiul care a stat la baza funcționării nu a fost numărul de cazuri. Noi ne-am raportat la gradul de ocupare a paturilor Covid”, a mai spus ministrul. El a adăugat că, în valul precedent, școlile au fost închise o perioadă scurtă de vreme și apoi au funcționat în condiții de siguranță.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a a anunțat că numărul de cazuri Covid s-a dublat din nou, de la 7700 anunțate lunea trecută, la aproape 15.000 declarate în cursul săptămânii precedente. 

Dintre cele aproape 15.000 de infectări confirmate, 2717 sunt cazuri de reinfecție, a precizat ministrul. El a adăugat că tulpina dominantă în infectări este Omicron.

”Nu corelați aceste valori cu gravitatea cazurilor, aceasta este o altă discuție”, a afirmat Rafila.

Conform ministrului Sănătății, în acest moment sunt 1410 persoane internate. La ATI sunt 86 de persoane, majoritatea nevaccinate, 68 din 86.

”Nu avem niciun copil internat la terapie intensivă”, a precizat Rafila.

”Opinia noastră este că această creștere va mai dura încă 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care se va stabiliza”, a mai spus ministrul Sănătății.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.