fbpx

Târg de știință la Școala Europeană (SEB)

În acest an, în sediul din str. Expoziției al Școlii Europene, un eveniment dedicat științelor exacte, SEB SCIENCE FAIR, s-a desfășurat pe parcursul a două zile.

După ce, săptămâni la rând, elevii de gimnaziu și de liceu au identificat situații pe care să le analizeze, să le studieze, pentru care să se documenteze, să le probeze, a venit rândul să le prezente colegilor lor lucrările pe care le-au pregătit alături de profesori, în cadrul orelor din acest an școlar. Fizica, chimia, biologia, informatica, geografia, istoria, fiecare și-a găsit loc la câte un stand, fie independentă fie în armonie cu alte discipline.

Târgul a fost organizat pe două secțiuni, gimnaziu și liceu, cuprinzând un număr de peste 35 de lucrări din domenii științifice variate. Experimentele demonstrative, expozițiile și prezentările de lucrări științifice au stârnit mare interes, alături de invitații care au vorbit elevilor din zona lor de expertiză.

Membrii juriului, dna. Ana-Maria Stancu, CEO Bucharest Robots si Fondatoare RoboHub, dna Andreea Șerban,  Cercetator Doctor-Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, dl. Dan Ștefan, Arheolog, Cercetător științific- Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, profesor -Universitatea de Vest din Timișoara și dl. Alexandru Pătrașcu, Festival Director- Bucharest Science Festival, au fost alături de expozanți pe parcursul celor 2 zile de târg și, după analize minuțioase, au stabilit câștigătorii.

La liceu:

∗ Locul I:  lucrarea Efectul uleiurilor esențiale asupra bacteriilor, prezentată de Andrei Cojoc  și de Ianis Mergeani din clasa a IX-a A, coordonator prof. Aura Tufeanu;

∗ Locul al II-lea:  lucrarea Sunet și zgomot – Măsurarea gradului de poluare fonică din școală, prezentată de Iris Stroe, de Maya Sandu și de Artin Seyedin din clasa a IX-a B, coordonator prof. Nicoleta Dina;

∗ Locul al III-lea:  lucrarea Sistemul excretor și modul de funcționare a unui aparat de dializă, prezentată de Adela Vlădescu, de Irina Dumitrescu și de Maria Ionescu  din clasele a XI-a A și a XI-a B, coordonator prof. Aura Tufeanu.

La gimnaziu:

∗ Locul I:  lucrarea Evidențierea procesului de osmoză la oul de găină, prezentată de Luca Tufeanu și de Andrei Alexandru din clasa a VI-a A, coordonator prof. Florentin Dumitru;

∗ Locul al II-lea:  lucrarea Navigarea Inteligentă folosind robotii mBot Ranger și Edison, prezentată de Traian Danciu, de Ilinca Ciobanu, de Tania Zinevici și de Mihai Iordache din clasele a V-a B și a V-a C, coordonator prof. Mariana Ciobanu  și prof. Anca Andrei;

∗ Locul al III-lea:  lucrarea Experimentul cu fanta dublă, prezentată de Alexandra Niculiță și de Alesia-Ioana Mihăilă din clasa a VII-a A, coordonator prof. Anca Andrei și prof. Cristina Dimofte.

Lucrările prezentate în cadrul târgului au fost adunate și sintetizate într-o broșură pe care vă invităm să o răsfoiți. Click aici.

Vor urma și alte inițiative care să cultive în rândul elevilor pasiunea pentru științe și care să îi familiarizeze cu cercetarea și cu investigația științifică.


Află mai multe despre Școala Europeană

LICEUL TEORETIC „ȘCOALA EUROPEANĂ BUCUREȘTI”