fbpx

Școlile Orizont au sărbătorit 30 de ani de existență în Republica Moldova

Săptămâna trecută, ne-am bucurat să fim la Chișinău alături de Școlile Orizont, partenerele din Republica Moldova ale Școlilor Lumina din România.
Școlile Orizont au aniversat 30 de ani de activitate neîntreruptă în țara vecină. 
 
 În cadrul ceremoniilor aniversare, cei prezenți i-au aplaudat la scenă deschisă pe absolvenții din acest an, s-au bucurat de momente artistice surprinzătoare și au vizionat un scurt documentar despre istoria și performanțele Școlilor Orizont.
 
Totodată, au fost premiați elevii care au obținut medalii și premii la olimpiadele și concursurile internaționale, Școlile Orizont având în palmares anual zeci de astfel de performanțe.
 
La ceremonie a fost prezent și Președintele Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Gürsoy, care i-a premiat pe toți profesorii care s-au ocupat de pregătirea  olimpicilor Școlilor Orizont, în semn de apreciere a muncii și dăruirii lor.
 
 
O mare surpriză a venit de la Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, care a transmis un mesaj video de apreciere și de susținere a modului în care se desfășoară activitatea educațională în Școlile Orizont. De menționat că Dorin Recean este părinte de absolvenți ai școlilor ORIZONt.
 
De la sărbătoare nu putea lipsi Ministerul Educației din Republica Moldova, Dan Perciun, care printr-un mesaj video a felicitat elevii, profesorii și managerii școlilor Orizont. Mai mult, printr-un emisar special, a oferit o diplomă de excelență directorului general al Școlilor Orizont, Szőcs Domokos, pentru rezultatele extraordinare obținute în cei 30 de ani de activitate.
 
 
La final, directorul general Lumina Instituții de Învățământ, Fatih Goktas, a subliniat parteneriatul de succes dintre Școlile Lumina, care aniversează 30 de ani tot anul acesta, și Școlile Orizont, precum și determinarea de a investi în continuare în educație, aceasta fiind cea mai importantă investiție pentru viitor.
 
 
 

Află povestea școlilor făcute de Vicky Colbert în Columbia
 

Vicky Colbert, co-autoarea modelului care a schimbat școlile din Columbia, vine la Dare to Learn