fbpx

În noiembrie, Avenor lansează primul său eveniment TEDx

Toate zvonurile sunt adevărate! În noiembrie, Avenor lansează primul său eveniment TEDx.

TEDxYouth@AvenorCollege este un proiect realizat și coordonat în întregime de elevi, mai exact de o echipă de 19 liceeniCum se pregătesc profesorii dintr-o școală privată – interviu cu dr. Daniela Vasile, Director of Learning la Avenor College care lucrează din greu pentru ca această premieră să se întâmple. Pe 5 noiembrie, ei vor aduce în fața comunității Avenor și nu numai, personalități din diferite domenii care vor vorbi despre eșec și greșeli, evenimentul având ca temă „CTRL + ALT + DELReset and Start over.” 

Ce este un eveniment TEDx?

În spiritul ideilor care merită răspândite, TEDx este un program de evenimente  local, organizate independent, care reunesc oamenii pentru a împărtăși o experiență de tipul TED. La un eveniment TEDx, videoclipurile TED Talks și discursurile live se combină pentru a declanșa discuții și conexiuni profunde. Aceste evenimente locale, auto-organizate, poartă marca TEDx, unde x înseamnă „eveniment TED organizat independent”. TED Conference oferă îndrumări generale pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx sunt organizate autonom (sub rezerva anumitor reguli și reglementări impuse de franciză).

Care a fost inspirația noastră?

Totul a început în 2018, când Avenor găzduia Programul de Mentorship Avenor. Invitații speciali ai elevilor veneau și povesteau experiențe personale diferitelor grupuri de copii, inspirându-i cu poveștile lor. Prezentările, precum și sesiunile ulterioare de întrebări și răspunsuri au oferit elevilor o mulțime de cunoștințe și idei. Printre vorbitorii noștri s-au numărat Pavel Bartoș, Ana Consulea și Alex Găvan.

Din păcate, pandemia a forțat proiectul să ia o pauză dar, 4 ani mai târziu, Avenor a solicitat o licență TEDx și, spre bucuria noastră, ni s-a acordat una.

De ce un eveniment TED?

Evenimentele TED au scopul de a educa, a sensibiliza și a informa comunitatea locală, precum și publicul global. Ce ne dorim în cadrul acestui proiect este să abordăm subiecte cărora nu li se oferă adesea o platformă și să îl facem cât mai accesibil tuturor.

Motto-ul nostru din acest an este „Informează, stimulează, inspiră” și, cu sprijinul vorbitorilor și sponsorilor noștri, dorim să influențăm pozitiv cât mai mulți oameni prin această inițiativă.

Detaliile evenimentului

O temă potrivită pentru un eveniment TEDx este un subiect general în jurul căruia se întâmplă activitatea noastră de zi cu zi. Tema aleasă de noi în acest an este „CTRL + ALT + DELReset and Start over.” Această comandă pur și simplu repornește un computer. Având în vedere contextul global actual care ne-a forțat pe cei mai mulți dintre noi să ne adaptăm precum și lumea foarte modernă în care trăim și care ne provoacă la adaptare în fiecare zi, am decis că această temă este perfectă.

Pe drumul spre succes, vor exista mereu obstacole pe parcurs. În loc să te ascunzi de eșec, uneori este mai bine să îl accepți și poate chiar să prețuiești aceste greșelile. CTRL + ALT + DEL sugerează recunoașterea greșelilor și explorarea modalităților de a le depăși astfel încât la final să devii mai puternic ca niciodată.

Unul dintre obiectivele noastre este să oferim varietate. Prin urmare, publicul va beneficia de o gamă largă de vorbitori din medii variate de interes: antreprenoriat, artă, sociologie, astronomie, sport, medicină, activism și multe altele. Numele vorbitorilor confirmați vor fi anunțate în curând, așa că fiți cu ochii pe noi.

Echipa TEDx Avenor este formată din 19 liceeni incredibili, fiecare coordonând o zonă de organizare:

  • Curation (recrutarea vorbitorilor, repetiții, revizuirea conținuturilor)
  • Executive Production (lumini, cameră, acțiune!)
  • Event Management (logistica de eveniment: unde, când, cine, cum?) 
  • Marketing & Communications (împrăștierea zvonurilor)
  • Sponsorship & Finance (management financiar și identificare de sponsori)
  • Design (se asigură că fiecare detaliu este plăcut din punct de vedere estetic)
  • Web Development (nimic nu funcționează fără internet)
  • Compliance (se asigură că regulile TED sunt respectate)

TEDxYouth@AvenorCollege este un eveniment public iar biletele vor fi puse în vânzare începând cu luna octombrie – mai multe informații în curând.

Pentru mai multe detalii, urmăriți-ne pe:

Website-ul TED      Instagram        Facebook