fbpx

Elevii SEB la Meet & Greet Excelsior

Teatrul Excelsior. 15 septembrie 2022. Ora 17:00. Cortina ridicată. Bean bags pe scenă. Zeci de elevi în sală. Intră actori, regizori, directorul teatrului, Vlad Cristache.

ACȚIUNE:

În prima parte a evenimentului, ni s-au prezentat viitoarele proiecte și piese ale Teatrului Excelsior. Prin această acțiune se dorește crearea unui spațiu în care liceenii să-și petreacă timpul liber cu plăcere și păstrarea vie în rândul noilor generații a dorinței de a merge la teatru.

Elevii SEB, împreună cu alți peste o sută de adolescenți din diverse licee bucurștene au fost invitați să pună întrebări. Ce fel de întrebări? Orice fel. Ca de exemplu: „Cum ați ajuns la actorie?” spoiler: „Eram în anul trei la ASE când am visat că sunt pe scenă”. Fast forward un an: „încep UNATC”.

„A existat vreodată planul B?” spoiler: „Nu. Ar fi fost nasol dacă nu ar fi ieșit cu actoria”.

Actorii au fost deschişi la întrebările publicului şi şi-au expus o latură vulnerabilă, împărtăşindu-ne percepţia lor asupra artei, temerile cu privire la viaţa modernă şi adevăratul obiectiv al teatrului. Ne-au invitat să urmărim piese regizate de ei, precum SolarisPunk Rock sau The Sweet Art of Bruising, care explorează teme de interes actuale, respectiv dragostea, condiţia umană, conflictele generaţionale şi feminismul.

Am fost uimiți de umanitatea pe care au expus-o artiștii pe scenă și de conexiunea pe care au reușit să o construiască cu publicul.

În continuare, ne-au fost prezentate câteva din iniţiativele Teatrului Excelsior, cum ar fi proiectul #oradedirigenţie, prin care ei speră să ne ajute să evadăm din atmosfera serioasă a sălii de clasă, prin spectacole scurte, care să ne provoace imaginaţia şi să ne lărgească perspectiva asupra anumitor probleme globale.

În jumătatea de oră în care scena era pregătită pentru piesa oferită cadou participanților la eveniment, am fost „puși” față în față cu actorii in foaierul teatrului. Timpul a trecut. Înapoi în sală.

Următoarea parte a evenimentului a fost piesa de teatru „Urâtul” regizată de Mădălin Hîncu. Personajul principal este Lette, care are o față extrem de urâtă. Își face o operație estetică dorindu-și să devină frumos. Dorință îndeplinită. Devine nemaivăzut de frumos. Ce se va întâmpla cu el? Cum o să-i schimbe viața noua lui înfățișare? Aflați singuri!

A fost o seară distractivă, plină de râsete și discuții interesante. Noi, cel puțin, MAI VREM! MAI VENIM!

Acest eveniment este cu siguranță unul pe care să nu-l ratezi anul viitor, deoarece atmosfera creată atât de actorii de pe scenă, cât și de iubitorii de teatru de pe scaune este de neuitat.

Elevii claselor a X-a A și B

Piesa de teatru a atins mai mult subiecte din viața noastră de zi cu zi, precum superficialitatea oamenilor, iubirea de sine sau incapacitatea de a prețui ceea ce ne este oferit.

Maria C.

Modul în care a fost abordată tema ne-a făcut să empatizăm cu personajul.

Ilinca T.

Prezentările pieselor m-au determinat să vreau să le văd.

Daria M.

Scenele cu un puternic impact emoțional ne-au arătat că ar trebui să învățăm să ne apreciem mai mult.

Maria I.

O excelentă abordare a unui subiect actual, iubirea de sine.

Antonia D.

A impresionat foarte mult jocul actorilor și apropierea de public.

Sara B.

Piesa a stârnit o explozie de emoții și de idei, în același timp.

Ilinca P.

O piesă pe care o pot revedea oricând.

Gabi D.

O seară plină de experiențe unice, atât întâlnirea cu actorii, cât și piesa de teatru.

Răzvan L.

Apreciez modul în care actorii au reușit să ne integreze în acțiune.

Ștefan C.C.

Elevii claselor a XI-a


Află mai multe despre Bacalaureatul Internațional la SEB :

LICEUL TEORETIC „ȘCOALA EUROPEANĂ BUCUREȘTI” (IB)