fbpx

Elevii claselor a X-a SEB în fascinanta lume a scurt-metrajului la festivalul Kinodiseea

La invitația domnului profesor de teatru, Radu Moldovan, elevii claselor a X-a A și a X-a B, alături de doamnele profesoare Dana Ștefan (profesor de limba română) și Cristiana Cristea (profesor de limba engleză), au vizionat o serie de scurt-metraje selectate din festivalul de film Kinodiseea.

Evenimentul a avut loc la CineSeb, în data de 15 septembrie, în cadrul orelor de română și de engleză, cu scopul de a oferi elevilor șansa de a reflecta asupra lumii cinematografiei. Elevii au fost entuziasmați, deoarece a fost o experiență unică, din care au avut de învățat lecții de viață.

Majoritatea animațiilor au fost interesante și foarte captivante, printre acestea numărându-se: The deer and the crowIf fishes were wishes și scurtmetrajul românesc Oprește-te! Încetează! Termină! Cu toate acestea, a existat o animație care ne-a impresionat și pe care am recomanda-o tuturor. Aceasta se numește She dreams at sunrise. Animația în sine conține foarte multe întâmplări în care majoritatea privitorilor s-ar putea regăsi. Kinodiseea

Pentru unii dintre noi, scurtmetrajul cu cel mai mare impact a fost cel cu cerbul și cioara, deoarece ne arată cât de puternică poate fi o prietenie.

Am rămas plăcut surprins de scurt-metrajul realizat în Japonia, deoarece personajele și acțiunea erau cu totul noi față de cele văzute până atunci, iar mesajul pe care acesta îl transmite este unul valabil pentru toate categoriile de vârstă.

Alex Bogdan

Cel mai mult mi-a plăcut filmul She Dreams at Sunrise pentru că este plin de emoție, iar mesajul este transmis clar, prin animații frumos realizate.

Bogdan MladinCitește și:

Campania umanitară SEB „Sunt Energie pentru Bine”