fbpx

Eu aleg!

Ziua de luni, 6 martie, nu părea să fie o zi diferită de altele: doar o altă zi de început de săptămână, cu obișnuita Întâlnire de luni. Dar… surpriză! A fost o zi care a pus punctul pe i, o zi a conștientizării faptului că alegerile pe care le facem dau cursul unei întregi vieți. Eu aleg!

Oamenii din jur pot doar să ne sfătuiască, să ne influențeze, să ne propună, să ne fie alături sau să ne întoarcă spatele, însă alegerile ne aparțin fiecăruia dintre noi. Am înțeles mai bine toate acestea datorită invitatului special care ne-a vizitat, dl. Cătălin Țone, șeful Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din București. A ajuns la noi mulțumită dnei. prof. Florența Rănaciu care l-a contactat în urma recomandării făcute de un părinte grijuliu, dna. Dorina Coldea.

Școala Europeană București

Scopul era să ne vorbească despre combaterea consumului și a traficului de substanțe interzise. A fost mai mult decât atât! Domnul Cătălin Țone a subliniat periculozitatea maximă a consumului de droguri, atât pentru integritatea fizică a tinerilor, dar și din punct de vedere legal, consumul și distribuirea de stupefiante fiind aspru pedepsite de lege. Punctul de vedere a fost susținut și de materialele video prezentate. Fie că a fost vorba despre dificultatea intervențiilor din cadrul acțiunilor antidrog sau despre efectele devastatoare pe care le are consumul de stupefiante asupra integrității fizice și emoționale, filmele au atras, cu siguranță, atenția auditoriului, elevii de gimnaziu și de liceu și profesorii prezenți la întâlnire.

Însă filmul care a marcat activitatea a fost povestea sportivului Marc Mero ale cărui alegeri l-au făcut să devină consumator de droguri și, mai dureros, să se îndepărteze de mama sa, singura persoană care l-a iubit și l-a susținut mereu și căreia n-a avut posibilitatea să-i spună „Mulțumesc!” și „Rămas-bun!”.

 

A fost o întâlnire educativă și, în același timp, emoționantă, cu un mare impact asupra elevilor. A fost un punct de plecare pentru noi discuții ce vor avea loc, cu siguranță, la orele de dirigenție.


Despre Liceul Teoretic „Școala Europeană București”

LICEUL TEORETIC „ȘCOALA EUROPEANĂ BUCUREȘTI” – ȘCOALA GIMNAZIALĂ