fbpx

Noua Zeelandă va subvenționa produse de igienă a menstruației în școli. Un program similar există în Anglia

Școlile din Noua Zeelandă vor beneficia de un program guvernamental prin care vor fi oferite gratuit elevelor produse de igienă a menstruației, a anunțat premierul Jacinda Ardern.

”Este posibil să nu vorbim despre asta foarte mult, dar una dintre problemele despre care îmi scriu tinerii este sărăcia de menstruație. Sărăcia care îi afectează pe copii și pe tineri nu înseamnă doar lucruri precum mâncarea și locuința și știm că aproape 95.000 de tinere lipsesc de la școală și de la alte activități în timpul menstruației, deoarece nu își pot permite produsele de igienă. Nu este in regulă. Și de aceea, ca parte a bugetului acestui an, finanțăm un nou program care să ofere produse destinatei igienei menstruiației, gratuit, pentru școli.
Pentru a discuta despre finanțare, astăzi m-am întâlnit cu organizatori de la The Period Place, Dignity NZ și Nest Consulting. Dacă nu sunteți familiarizați cu munca lor, aceste femei au făcut campanii în ultimii ani pentru a îmbunătăți educația legată de menstruație în Noua Zeelandă și pentru a spori accesul la produse pentru cei care au nevoie de ele. Sper că vor juca și un rol în timp ce planificăm derularea acestei inițiative – în această etapă este disponibilă pentru 15 școli, în timp ce ne asigurăm că vom realiza programul corect, iar după aceea toate școlile de stat și cele integrate de stat vor fi capabile să se înscrie în acest program, din 2021”, a anunțat premierul Jacinda Ardern.

Un program similar a fost anunțat, în urmă cu câteva luni, și în Anglia.

Departamentul pentru Educație din Anglia finanțează un program prin care în toate școlile și liceele vor fi distribuite gratuit tampoane, absorbante și alte produse pentru igienă necesare în perioada menstruației, anunța The Guardian.

Potrivit sursei citate, schema de finanțare respectă angajamentul luat de guvern anul trecut de a achita costurile produselor de igienă în toate școlile și liceele, pentru a combate ”sărăcia de la menstruație”. Fenomenul respectiv este una dintre cauzele faptului că fetele din familii lipsite de mijloace financiare lipsesc de la școală.

”Știm că nu este ușor pentru fiecare elvă să aibă acces la produse necesare la menstruația acolo și atunci când au nevoie de ele. Aceasta schemă de finanțare va rezolva aceste probleme astfel încât tinerele să își poată continua zilele de școală în mod obișnuit, fără să fie împiedicate de apariția menstruației”, a declarat Michelle Donellan, Ministrul pentru Copii și Familie din Guvernul englez.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.