fbpx

Natalia Intotero (PSD): 60% din profesorii titulari au peste 48 de ani. Trebuie regândită salarizarea

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, Natalia Intotero (PSD), a declarat joi, în cadrul unei dezbateri pe marginea Legii educaţiei, organizate la Bistriţa, că 60% din profesorii titulari au, în prezent, vârsta de la 48 de ani în sus, iar profesorii pensionari care suplinesc catedrele deficitare nu sunt adaptaţi evoluţiilor tehnologice.

Deputatul PSD consideră că, din aceste motive, ar trebui regândit sistemul de salarizare în domeniul educaţiei, astfel încât acesta să atragă tinerii şi profesioniştii spre o carieră didactică, relatează AGERPRES.

„În momentul de faţă, 60% dintre cadrele didactice titulare în învăţământ au vârsta de la 48 de ani spre pensionare. În ultimii doi ani, peste tot în ţară a fost deficit la matematică, fizică, chimie, materii pe care le întâlnim la foarte multe examene şi, prin bunăvoinţa cadrelor didactice pensionare, s-a încercat acoperirea acestor catedre. Persoane, să ştiţi, şi de 80 de ani au venit să dea o mână de ajutor, dar, din păcate, aceste persoane sunt foarte drăguţe, dar nu mai sunt la punct cu tot ceea ce înseamnă evoluţia aceasta tehnologică. Şi atunci trebuie regândit sistemul de salarizare, atragerea profesioniştilor şi inclusiv a lăsa posibilitatea primarilor să vină cu soluţii – aici poate modificăm şi Codul administrativ, dacă este cazul”, a spus Intotero.

Dezbaterea a fost organizată de parlamentarii PSD de Bistriţa-Năsăud şi membri ai Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor şi la ea au participat secretarii de stat din Ministerul Educaţiei Florian Lixandru şi Antoneta Bolchiş, rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cristian Nicula, preşedinţii filialelor judeţene ale sindicatelor din învăţământ, inspectori şcolari, directori de unităţi de învăţământ, primari şi cadre didactice.

2 comments

 1. Ana spune:

  Am peste treizeci și cinci de ani de activitate în învățământ.
  Sunt in plenitudinea potențialului meu intelectual, folosesc mai bine ca mulți tineri programe și device-uri pentru învățământ!
  Este o caracteristică manipulatorie a momentului să se spună că nu suntem suficient de…., de….., de….!
  Că nu putem fi manipulați ușor, asta da!Că știm să citim bine timpurile si oamenii, că avem suficient de multe situații comparative in background , asta e altceva!
  Toate astea, pentru a nu ni se onora, inclusiv pecuniar, munca de o viață într-un sistem condus prost, care a rezistat doar datorită muncii noastre, dragostei noastre față de copii, dorinței noastre de a onora poporul din care suntem!

 2. Mihaela Cracana spune:

  Aveti dreptate, este o manipulare.
  Cu evolutia tehnologica copiii nu mai vor sã scrie de mânã
  Vor mari salariile debutantilor si pe urma le ingheata 15 ani

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.