
40,8% dintre elevii care au susținut proba de matematică la simularea Evaluării Naționale au luat note între 1 și 5, conform datelor transmise de Ministerul Educației.
Astăzi, 29 martie, a avut loc comunicarea rezultatelor obținute de elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale (an școlar 2022 – 2023).
Datele centralizate de Ministerul Educației pe baza rapoartelor furnizate de inspectoratele școlare județene relevă următoarea situație (procent de introducere a notelor în aplicație – 99,9%) pe probe și tranșe de note:
I. Limba și literatura română – note mai mari sau egale cu 5: 75,3% (70,53% în 2022)
II. Matematică: note mai mari sau egale cu 5: 59,2% (60,58% în 2022)
III. Limba și literatura maternă – note mai mari sau egale cu 5: 81,7% (82,45% în 2022)
Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.
De asemenea, în mod obligatoriu, aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
Reamintim că obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real și optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimaziale/liceale.
Nici nu știu de ce mira pe unii aceste rezultate la matematica…
Poate o sa înțeleagă și cei care conduc Ministerul Educației ca scoala nu se învârte în jurul unei singure materii și copiii sunt talentați la alte materii. Sunt mama a 3 copii, cei mari au trecut prin evaluarea nationala, au făcut fata cu brio dar au mers către o clasa de profil uman. Materia fiind atat de încărcată, elevii nu au timp sa asimileze și pierd noțiuni importante deoarece trebuie sa treacă repede la alta lecție. Mai reduceți din materialele predate, lasati timp profesorilor sa aprofundeze ceea ce au predat și o sa fie bine. Copiii din clasele 5-8 nu sunt Einstein toți și trebuie luați ca atare.
Ar exista soluţii de remediere…inerţia este prea mare….BGA”Lialda Cavalcanti
Autor
Gravina (2004) e Cavalcanti (2014) destacam que a utilização desses programas pode auxiliar a compreender significados de conceitos matemáticos mais complexos, fornecendo orientações para tornar o processo educativo uma ação reflexiva e fomentar estudos à construção de situações de aprendizagens na formação inicial de professores buscando sua aplicação no contexto profissional de sua prática” iată părea unui expert internaţional despre sistemul românesc FLEXIMODELS-BGA /P-TM/ . care prin implementare pe scară naţională ar putea contribui- semnificativ -la eliminarea stării actuale a predării-învăţării matematicii…BGA