Un copil educat este un om câștigat, Alătură-te comunității www.educatieprivata.ro și vei afla primul sau prima despre ceea ce te interesează : concursuri, olimpiade, baterii de teste, meditații sau despre activitățile de timp liber pe care le recomandăm.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate.
Alătură-te comunității cadrelor didactice www.educatieprivata.ro si vei avea acces la exemple de bune practici, invitații la seminarii și conferințe despre educație și anunțuri de carieră din țară sau stăinătate.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Un părinte informat se va înțelege mult mai ușor cu propriul copil. Alătură-te comunității de părinți www.educatieprivata.ro și vei primi informații despre sistemul de învățământ privat, alternativele educaționale, ofertele școlilor private, consursuri și olimpiade, meditații sau programele de pregătire anunțate de unitățile școlare partenere.
Prin completarea datelor pentru Educație Privată ești de acord cu Termenii de Utilizare si Nota de Confidențialitate
Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” anunță că mâine vizitatorii care au nume de animale vor beneficia de intrare gratuită.
Anunțul făcut de muzeu:
🤗Vă așteptăm marți, 4 octombrie 2022, la Muzeul Antipa, să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Animalelor! 🦜🐇🐈🦌🐕🐟🐥🐻🦊🐰🐥🪱🦋🐇
📢Cu acest prilej, vă anunțăm că toți vizitatorii care poartă numele unei vietăți din lumea necuvântătoarelor au acces gratuit în expoziția permanentă! 😍
❤️Vă invităm, așadar, pe toți cei care iubiți animalele, fie că le purtați sau nu numele, să vă petreceți ziua la muzeu și să participați la o călătorie imaginară în jurul lumii, însoțiți bineînțeles de animalele preferate de la Muzeul Antipa!
✅Ziua Mondială a Animalelor a luat naștere în urma convenției ecologiștilor din Florența, în anul 1931, și a avut drept scop atragerea atenției asupra creșterii alarmante a numărului speciilor de animale pe cale de dispariție. În prezent, această zi are menirea de a recunoaște rolul important ocupat de animale atât în natură, cât și în viața oamenilor.
Despre Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Scopul declarat al muzeului este studiul biodiversităţii prin cercetare bazată pe colecţii urmărindu-se ca transferul cunoştinţelor ştiinţifice către public să se facă printr-un proces de educare în paralel cu petrecerea într-un mod plăcut a timpului liber. În plan secundar, ne dorim să transmitem atât cunoştinţe legate de patrimoniul natural naţional şi mondial, cât şi să sensibilizăm publicul faţă de problemele legate de protecţia mediului, a speciilor şi a habitatelor.
Muzeul a luat fiinţă în data de 3 noiembrie 1834, la iniţiativa fratelui domnitorului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica. Acesta a început prin a dona colecţii importante care includeau monede greceşti, romane şi bizantine, colecţii de minerale şi fosile ori moluşte, peşti, păsări şi mamifere, precum şi opere de artă.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” este una dintre cele mai vechi instituţii de cercetare a biodiversităţii, de educare şi culturalizare a publicului. În acelaşi timp, colectiile muzeului sunt extrem de apreciate în lume deoarece găzduiesc adevărate valori ale tezaurului mondial.