fbpx

Ligia Deca este noul ministru al Educației

PNL a decis, în urmă cu câteva minute, că Ligia Deca va fi noul ministru al Educației, în locul lui Sorin Cîmpeanu, care a demisionat săptămâna trecută.

Până acum, Ligia Deca a ocupat funcţia de consilier prezidențial pe probleme de educație.

Ea a fost preferată de PNL, după ce printre favoriții pentru funcția de ministru s-au numărat Sorin Costreie, prorectorul Universității din București și deputatul Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În cele din urmă, Deca a fost singura propunere supusă votului în BPN. Marea majoritate a voturilor au fost ”pentru”. Singurii liberali care s-au abținut au fost Florin Cîțu și Florin Roman.

Ligia Deca are 40 de ani și este doctor în ştiinţe politice, titlu acordat în 2016 de Universitatea din Luxemburg, şi absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College. Ea a colaborat în calitate de expert cu instituţii precum Consiliul Europei şi Comisia Europeană. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experţi „Ştiinţa în educaţie” înfiinţat la iniţiativa Comisiei Europene.
În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România. Deca a fost numită Consilier de Stat în iunie 2015, iar în decembrie 2019 a fost numită în funcţia de Consilier al preşedintelui Klaus Iohannis la Departamentul Educaţie şi Cercetare.

Săptămâna trecută, Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației și a anunțat această decizie pe pagina sa de Facebook.

1 comment

  1. Român spune:

    Vedem că e foarte titrata. Cu funcții cat cuprinde(reale sau numai pe hârtie -nu contează) dar nu scrie nici unde studiile de baza. Nu poți face un doctorat daca nu ai studii superioare, adică o facultate. Ce facultate are și unde? Științele politice ii folosesc in politica (că de aia e acolo) dar ce tine de învățământ , de educație cam slăbuț. A fost la catedra? S-a confruntat cu problemele de la catedra? Nu scrie nici unde. Se aruncă în fața niste titluri pompoase sa ia fata. Fara o bază solidă totul se dărâmă….

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.