fbpx

„I LOVE RULE OF LAW”: Concurs de educație juridică pentru liceenii din Transilvania

Asociația VedemJust a inițiat un proiect care își propune ca tinerii să conștientizeze importanța cunoașterii legii, precum și deprinderea unor cunoștințe juridice necesare într-o societate sănătoasă, anunță  Facultatea de Drept Dimitrie Cantemir.

Concursul  I LOVE RULE OF LAW” se adresează elevilor din clasele IX-XII de la unitățile de învățământ din Transilvania si se va organiza în perioada 16 martie-30 aprilie 2020.

”Noi, studenții Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj, suntem voluntarii care rezonează cel mai bine cu beneficiarii proiectului, datorită avantajului vârstei apropiate de aceștia. În urma cursului intensiv de instruire a voluntarilor, ne deplasăm în licee, în mijlocul elevilor și le facilităm receptarea informațiilor.

Numai respectarea legii garantează libertatea, iar legile sunt făcute ca să fie respectate”, afirmă studenții.

Toate informațiile necesare le găsiți în Ghidul de Educație Juridică, ghid pe care, de fiecare dată, studenții îl dăruiesc celor mai curioși și interesați dintre elevi. Facultatea de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj vine în întâmpinarea tinerilor printr-un concurs organizat în trei etape, dispunând de o perioadă de pregătire prealabilă a elevilor în timpul orelor de educație non-formală susținută de către studenți în școli. Scopul concursului este dobândirea cunoștințelor necesare unei societăți sănătoase, a judecăților de valoare într-un mod distractiv, atractiv din punct de vedere al modului de desfășurare și stimulativ din prisma premiilor ce vor fi acordate. Facultatea depune toate diligențele necesare bunei desfășurări, dorind ca acest concurs să trezească interes pentru beneficiarii proiectului.

Despre Asociația VeDem Just

Scopul asociației VeDem Just este promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Acest scop va fi realizat prin acţiuni civice, juridice, educative, culturale şi sociale, adoptând poziții publice și desfășurând proiecte și programe specifice.