fbpx

Ministrul Ionuț Stroe: Vom avea o oră de sport în plus în școli

Foto: Photo 109806575 © - Dreamstime.com

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuț Stroe, a declarat marţi, la Galaţi, că, începând din anul şcolar viitor, elevii vor avea o oră de sport în plus, care va fi adaptată condiţiilor speciale impuse de epidemia de COVID-19, relatează AGERPRES.

„Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropo de ore de sport online, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport”, a spus Ionuț Stroe.

Ministrul Tineretului şi Sportului s-a aflat, marţi, la Galaţi, unde a vizitat o bază sportivă cu bazin de înot, care în prezent este abandonată. Ionuţ Stroe a declarat că baza sportivă, aflată în proprietatea ministerului, va fi trecută în proprietatea Consiliului Judeţean Galaţi pentru a fi reabilitată şi modernizată.

Ce spune Comisia Europeană despre Educația Fizică în școli

Educaţia Fizică din şcoală contribuie nu numai la buna condiţie fizică şi sănătate a elevilor, dar, de asemenea, ajută tinerii să facă şi să înţeleagă mai bine activitatea fizică, cu repercusiuni pozitive pentru întreaga lor viaţă. Cu atât mai mult, educaţia fizică din şcoală determină transferul unor cunoştinţe şi deprinderi ca spiritul de echipă şi fair-play-ul, cultivă respectul,
conştientizarea socială şi asupra propriului corp, oferă o înţelegere generală a ‘regulilor jocului’, noţiuni pe care elevii le pot folosi ulterior mai prompt la alte discipline şcolare sau în situaţii de viaţă. Datorită numeroaselor sale beneficii, promovarea activităţii fizice a căpătat o atenţie sporită la nivel european.
Tratatul Uniunii Europene din 2009 de la Lisabona a dat Uniunii Europene baza legală de a acţiona pentru dezvoltarea dimensiunii europene în sport şi de a contribui la promovarea chestiunilor care preocupă sportul european. Având în vedere aceste evoluţii ale politicilor în domeniu şi pentru a înţelege mai bine situaţia la zi a educaţiei fizice din Europa, reţeaua Eurydice a produs un raport intitulat ‘Educaţia Fizică şi Sportul la şcoală în Europa’. Raportul are drept scop să descrie starea de fapt a activităţilor de educaţie fizică şi sport în şcolile din 30 de state europene. Raportul poate fi văzut ca o primă încercare a Comisiei Europene de a identifica punctele slabe şi punctele tari privind educaţia fizică la şcoală în Europa. 
Raportul poate fi citit aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.