fbpx

Ministrul Educației, despre postul de profesor blocat de Klaus Iohannis la Sibiu: ”Legea permite acest lucru”

Ministrul Educației, Monica Anisie, a comentat, în emisiunea ”Starea Nației”, situația președintelui Klaus Iohannis care deține un post de profesor titular la Sibiu, suspendat de aproape 20 de ani.

”Conform legii, Legea Educației permiteSunt convinsă că domnul președinte iubește meseria de profesor.Pe postul respectiv funcționează cineva. Nu e postul blocat să nu predea nimeni.
Lucrul acesta nu pot eu să-l spun. Se întâmplă diverse situații în care trebuie să prevezi o posibilitate de a te întoarce la postul pe care l-ai ocupat. A dat un concurs pe post. Legea Educației naționale prevede acest aspect. Orice cadru didactic beneficiază de acest drept”, a spus Monica Anisie.

CONTEXT

Potrivit dezvăluirilor făcute de România Curată, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu are 3 profesori de fizică. Niciunul dintre ei nu este titular, deci nu există o stabilitate pentru aceste posturi didactice. Doi sunt detașați de la alte unități școlare, iar celălalt este suplinitor. Asta se întâmplă pentru că doua catedre apar în organigarmă ca rezervate:

  • Țălnariu Rodica (în prezent director al CN Pedagogic Andrei Șaguna din Sibiu);
  • Klaus Iohannis (catedră rezervată începând cu anul 2000 pe motiv de ocupare a unei funcții publice).

În anul 2000, președintele Klaus Iohannis devenea primar la Sibiu, părăsind orele de fizică despre care ulterior aveam să aflăm că l-au îmbogățit indirect din meditațiile care astăzi sunt interzise cu elevii de la clasă. Ce-i drept, moral nici atunci nu era, că datoria ta ca profesor e să dai totul la clasă, nu să condiționezi elevilor acel extra mile de cunoștințe de participarea la sesiunile private plătite. Totuși, descoperim că nu a părăsit Colegiul Brukenthal de tot, blocându-și catedra de fizică, folosindu-se de o portiță din Legea învățământului, preluată și în Legea Educației nr. 1/2011.