fbpx

Cum te ajută școala să devii un potențial bun președinte

de Adda Barbu

Unii copii îsi doresc să ajungă fotbaliști de succes, prințese, astronauți, doctori, iar alții visează să ajungă președintele țării.

Astăzi o să vă ofer un mic ghid care să vă ajute să vă atingeți visul de a ajunge conducătorul unei țări.

Pasul unu : mergeți la școală, nu chiuliți, concentrați-vă la ce spune învățătorul/profesorul.

Pasul doi : învățați să scrieți și să vorbiți corect limba română. Nu poți convinge poporul să te aleagă dacă faci greșeli de exprimare. Ex :  „Educaţia şi sănătatea cetăţeanului sunt PREMORDIALE”.

Pasul trei : învățați geografie. E important să știi regiunile geografice ale României, numele reședințelor de județ, capitalele țărilor din Europa și de ce nu, ale celor de pe tot globul. Ar fi trist să spui că Iranul și Pakistanul sunt în Uniunea Europeană.

Pasul patru : învățați istorie. Poți crea pentru țara ta conflicte diplomatice internaționale dacă nu înțelegi politică globală și decizi că nu e mare lucru dacă de exemplu muți ambasada României dintr-un oraș în altul în Israel. Istoria are o greutate importantă.

Pasul cinci : învățați cel puțin o limbă străină. Ca președinte va trebui să fii prezent la discuții oficiale cu ceilalți conducători, iar dacă nu comunici într-o limbă comună, discuțiile se pot îngreuna și nu ai aceeași putere de negociere. Nu este o dovadă de patriotism dacă vorbești numai limba română. « Make a photo. » nu e varianta corectă.

Pasul șase : cultura generală poate fi asul tău din mânecă. Cu cât acumulezi mai multe informații din diverse domenii, cu atât mai ușor va fi să iei decizii pentru țară, să negociezi cu lideri străini, să aduci un plus de imagine României. Drept urmare, nu te feri de matematica, economie, biologie, fizica, arta, filozofie.

Pasul șapte : asigurați-vă că sunteți comunicatori buni, că puteți să vă exprimați gândurile într-un mod clar, pe înțelesul tuturor.

Lista nu este completă, însă consider că este minimul pe care trebuie să îl acumulezi înainte de a te gândi serios să candidezi la președinția țării.

Și un ultim sfat : să nu îndrăzniți să REDUCEȚI DEMOCRAȚIA!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.