fbpx

Activista Maria Mădălina Turza, mama unui copil cu Sindrom Down, este noul președinte al ANDPDCA

Activista Maria Mădălina Turza, fost expert în probleme de educație în programul INSCHOOL derulat de Consiliul Europei, a fost numită, astăzi, în funcția de președinte al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitāţi, Copii şi Adopţii. Turza este și mama unei fetițe cu Sindrom Down și a vorbit în numeroase rânduri despre nedreptățile și discriminările cu care se confruntă persoanele cu acest diagnostic.

Ea a anunțat numirea pe pagina sa de Facebook:

Dragii mei prieteni,

Acum câteva minute a fost publicată în Monitorul Oficial numirea mea ca preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilitāţi, Copii şi Adopţii.

Vreau să ştiţi că pentru mine este o responsabiltate uriaşă pe care mi-am asumat-o după o decizie luată cu adânca înţelegere a ideii că SERVESC copiii şi persoanele cu dizabilităţi cu toatã bună credinţa mea de om onest, mamă a unui copil cu dizabilităţi şi activist pentru drepturile omului de mulţi şi grei ani.

În momentele acestea de mare încărcătură pentru mine ca om şi ca profesionist nu pot să vă spun decât că îmi doresc ca această instituţie să îşi dea la o parte zidurile şi vã AUDĂ.

Rămân la un click distanţă de voi şi revin în cel mai scurt timp cu informaţii.

Pe 10 noiembrie, în ziua primului tur de scrutin, Turza posta pe pagina sa de Facebook o fotografie cu fetița ei, în care spunea că votul este singura ocazie cu care copilul va intra într-o școală, dat fiind că este afectat de Sindromul Down.

Am votat.Este singura ocazie în care Clara intră într-o şcoală. Atunci când votăm.Vreau să auziţi mesajul asta domnule viitor Preşedinte.

Publicată de Maria Madalina Turza pe Duminică, 10 noiembrie 2019