fbpx

Ministrul Educației: A fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă prin care România îndeplineşte încă două jaloane PNRR

Sorin Cîmpeanu a anunţat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care sunt îndeplinite încă două jaloane din PNRR.

„Prin îndeplinirea primului dintre jaloane se va putea realiza o conectare directă, mult mai eficientă, a învățământului superior românesc la cerințele pieței muncii, corelat cu îmbunătățirea capacității sistemului național de educație de a forma specialiști, printr-un mod adaptat dinamicii economice și sociale din România. La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din învățământul preuniversitar până la nivel universitar.

Prin cel de-al doilea jalon sunt reglementate serviciile complementare de tip ludotecă/locuri de joacă în localitățile în care capacitatea creșelor/grădinițelor este deficitară, asigurând astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu vârsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie”, a scris ministrul Educației pe Facebook.

Ministrul a mai anunțat astăzi concluziile dezbaterii pe proiectul Ordonanţei de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale prin care se asigură cadrul legal pentru plata/decontarea transportului elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Sorin Cîmpeanu spune că s-a decis creşterea de 4 ori a sumei acordate pentru transportul elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Detalii, aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.