fbpx

Prima „creșă verde”, finanțată prin PNRR, se construiește la Suceava

foto: europafm.ro

S-a deschis șantierul pentru construirea primei creșe cu bani alocați prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în Fălciteni, județul Suceava, potrivit Europa FM.  

Momentul a fost marcat de autorități prin prezența oficialităților locale, dar și a ministrului Dezvoltării Cseke Atilla, care promit că șantierul se va închide până la Crăciun. Peste 100 de astfel de creșe verziar urma să fie construite prin PNRR.

Noua creșă de stat de la Fălticeni va putea găzdui 70 de copii, va avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie dar și spațiu de joacă în aer liber. Aceasta va avea panouri fotovoltaice pentru asigurarea necesarului de energie electrică și alte sisteme inteligente pentru energia regenerabilă. 

Între timp, în București peste 2.000 de copii nu au prins locuri la creșele de stat, notează HotNews.ro. În Capitală nu s-a mai construit o creșă de mai bine de 10 ani, iar părinții trebuie să plătească sute de lei pentru cele private.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.