fbpx

Miliardarul Richard Branson și-a publicat evaluările de pe vremea când era elev

Omul de afaceri Richard Branson, proprietar al unor companii importante, și-a publicat evaluările școlare de pe vremea când era elev.

 

Rezultatele lui Branson erau cel mult mediocre, însă el a oferit și un detaliu relevant: el are dislexie, o tulburare a capacității de a citi, adeseori nediagnosticată, așa cum a fost și în cazul său.

Notele modeste pe care le primea la școală nu l-au împiedicat pe Branson să devină unul dintre cei mai celebri antreprenori din lume.

Ce spune magnatul despre situația sa școlară:

Am dat peste aceste rapoarte școlare din vacanța de Paște, scrise în urmă cu 65 de ani. Mi s-a părut foarte potrivit să aflu că eram „foarte înapoiat” la ortografie și citit – pe măsură ce mă pregătesc să-mi lansez cartea audio săptămâna viitoare! În cazul în care nu puteți citi scrisul de mână, iată câteva aspecte importante:

Literatură clasică: „Foarte pasionat, dar handicapat de o memorie proastă. Câteva progrese.”

Matematică: „În prima jumătate a trimestrului a cunoscut o îmbunătățire semnificativă a muncii sale, dar odată ce a început să treacă la operații cu adevărat noi, pasiunea sa s-a diminuat, iar standardul său a scăzut.”

Franceză: „O ușoară îmbunătățire în acest trimestru, dar munca lui este încă sub standard.”

Engleză: „Este încă foarte înapoiat la această materie, în special la ortografie și citire – este necesar să exerseze constant la aceasta din urmă.”

Desen: „Dacă ar avea puțină grijă, ar putea fi bun.”

Să merg la școală cu dislexie nediagnosticată nu a fost deloc distractiv, dar mă bucur că nu am lăsat-o să-mi zdrobească ideile mari. Sper că acest lucru va inspira pe oricine care ar putea avea dificultăți la școală chiar acum. Amintește-ți doar că există mult mai mult în viață și într-o zi vei putea să te uiți înapoi la aceste rapoarte și să zâmbești.

Sir Richard Charles Nicholas Branson (n. 18 iulie 1950, Blackheath, Londra) este un om de afaceri, investitor și filantrop britanic. În anul 2011, Branson era al cincilea cel mai bogat om din Regatul Unit, cu o avere de aproximativ 4,2 miliarde dolari. Este fondatorul Virgin Group, care controlează peste 400 de companii.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.